19 Aralık 2011 Pazartesi

AABA HATA KİMDE?

 


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş

Acaba Hata Kimde

   Eğer bir gün sen de başarısızlığı için hep başkalarını suçlayan, mazeretler üreten birini görürsen ona yavaşça yaklaş. Başarısızlığına sebep olan kişiyi görmesi için eline bir ayna ver. Tabi görebilirse…
   Benim taraf olmadığımı sizlere anlattığımı umuyorum, ancak bazı kesim halen benim taraf olduğumda ısrar etmekteler. Bazı kesim ise yaşadıkları olayları bana e-mail yoluyla ısrarla bildiriyorlar. Onların maillerine duyarsız kalarak böyle gelmiş böyle gider diye sessiz mi kalmalıyım? Kimseyle kişisel bir sorunum yok yazdığım kişilerin hiçbirini tanımam, ortalıkta bir usulsüzlük varsa ve bu köşeyi kullanıyorsam eğer vatandaşı bilgilendirmekten başka bir yolum yok. Gerçekleri görmezden gelmemi beklemeyin. 
   Benim bildiğim, Vali bu kentte devletin temsilcisidir, hem de Cumhur Başkanı temsilcisidir. Bakanlar Hükümet Üyesi, ama milletin temsilcisidirler. Savcılar ise, Cumhuriyetin simgesidir. Onun için Cumhuriyet Savcısı derler. Aziz başkan, TV de Valiye, Bakanlara ve Cumhuriyet Savcısına hitaben söylediklerini duyunca inanamadım.
   Belediye Başkanı kentini geliştirmek için Validen destek almalı, yatırımlar için Bakanlarla iyi diyalogda olmalı. Kentte asayişi sağlayan Emniyet mensuplarıyla suçluyu suçsuzdan ayıran adalet görevlilerine gerekli özeni ve saygıyı göstermelidir. Lakin Belediye Başkanımız konuşmalarında Sanki ben onlara gösteririm havasındadır. Peki, o zaman İzmir neden geri kalıyor, kavga edeceksin yasalara değil benim doğrularım doğrudur diyeceksin. Acaba hata kim de?
   Belediyenin bir şirketinin ihale kazanması için önayak olan, sendikacıları dışlayan onların, uzaydan gelmiş gibi gösteren konuşma üslubu. (Sahi bu sendikacıların hiçbiri belediye yâda şirketlerinde görevli değiller mi?) Bu konuyu yakında ayrı bir yazı konusu içinde sizlerle paylaşacağım.
   Duraklarla ilgili Televizyon konuşması yanında Belediyeden geçen haber bültenlerinde Danıştay’ın müfettişleri haksız, Belediyeyi haklı bulduğunu içeren sözleri beni çok şaşırttı. Oysa ben okudukça usulden yeniden incelenmesi ve ayrı rapor tanzim edilmesi sonucunu çıkardım. Yani anladığım kadarıyla, ortada bir aklanma olmadığını çıkardım. Peki, belediyenin basın bülteni niye öyle çıktı buda ayrı bir merak konusudur. Durak konusunun detaylarını önümüzdeki yazılarımda yer vereceğim.
   Gelelim en önemli konuya sürekli TV programlarında Aziz Beyi izliyorum verdiği beyanatları en ince ayrıntılarına kadar okuyorum ve inanın anlamakta zorlanıyorum. Bu operasyonun tamamen SİYASİ olduğu söylense de, işin aslı ne yazık ki SİYASİ değil. Nereden mi biliyorum çünkü bu operasyonun başlangıç sebebi Özel Yetkili Savcıya yapılan suç duyurusudur.
   Şimdi haklı olarak partiye yakın kişiler ve siz okuyucularımdan bazıları elbette kendi partilerine zarar verecek her türlü yazıya karşı çıkacaklardır. Eğer bunun aksi olsa o zaman sorun vardır. Ama şimdi yazacaklarım operasyonun neden yapıldığına ışık tutacaktır.
   Bu güne kadar birçok suç dosyası Valiliğe, Mahalli İdareler Birimine hatta Cumhuriyet Savcılığına dosyalar verilmiş ve verilmekte. Verilen bu dosyalar yetkili biriminden önce görüş alınır, eğer bu görüşler yeterli değil ise İçişleri Bakanlığından müfettiş talep edilir. Bu gelen müfettiş titiz çalışmalar sonucunda eğer bir suç unsuru bulursa, İçişleri Bakanına rapor olarak sunar ve İçişleri Bakanı bu rapor doğrultusunda soruşturma izni verir. Bu arada bu müfettişler siyasi partilerin isteği ile göreve gelmedikleri gibi, siyasi partinin isteği ile de görevden alınamazlar.
   Bu sıralamalar her suç duyusunda izlenen bir yoldur. Simdi gelelim neden Organize Şube bu olaya dâhil olduğuna. Onurlu bir gencin çalıştığı kurumda gelişen olaylara baş kaldırdığından dolayı işine son verilişinin ardından gelişen olaylardır.
   Kimdi bu genç? Bu genç İBB nin şirketi olan Grand Plazada Depo sorumlusuydu, bu genç 2009 seçim bürolarına yüksek miktarda kumanya, içki ve benzeri malzemeleri gönderilmişti.
   Bu onurlu gençten seçim bürolarına yollanan malzemenin başka bir organizasyonda, dağıtılmış gibi gösterilmesi kaba tabiriyle giydirilmesi istenmişti. Bunu yapamayacağını bildirmesi üzerine disiplin kurulu kararı olmadan işten çıkarılmıştı. Bu genç doğruluğunun cezasını çekmekteydi ve dürüstlüğüne inandığı Aziz Kocaoğlu’nun bunlardan haberi yoktur düşüncesiyle özel kalemin kapısında derdini anlatmak için sabırla bekledi ve görüşemedi. Yapılan işlemin, kendince hukuka aykırı olduğunu biliyordu. Devamı gelecek yazımda, okuduğunuzda tüm ön yargılarınızın değişeceğini sanıyorum.
   İZULAŞTAdeğişim rüzgârları esiyormuş İşletme Müdürü görevden alınmış iddiaları dalga, dalga yayılmakta,
Sevgiyle Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

2 yorum:

  1. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil
  2. Dikkat.

    Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun.
    Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com)

    Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    Dogum (4) Tarih: .................
    (5) Cinsiyet: .........................
    (6) Medeni Hali: ...............
    (7) Ülke:
    (8) Devlet: .....................
    (9) Ev adresi: .........
    (10) Ofis adresi: .........
    Kredinin (11) Amaç:
    (12) E-posta adresi:
    (13) Telefon numarasi: ...........
    (14) Faks numarasi: .............

    Bay Web Luis

    YanıtlaSil