19 Aralık 2011 Pazartesi

YA ADALET TECELLİ EDERSE...,

 


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Ya Adalet Tecelli Ederse.,,


Yapılan operasyonları anlamadığınız, için inanmak istemiyorsunuz, bunda da çok haklısınız. İçeriğini bilmediğiniz bir şeyi satın alır mısınız almazsınız, elbet.
Bürokratlar tutuklanıyor, Sebebini biliyor musunuz?  
Anlamadığınız için inanmıyorsunuz.,
Toplumda yargıya karşı, nefret ve öfke tohumları ekip biçmeye çalışıyorlar.
Hiç kendinize yâda yakınıza sordunuz mu? Bu operasyon niye yapıldı diye.
Cevap bulamadığımız için, niye olacak canım SİYASİ BASKININ sonucu yargıyı arkalarına alıp sindirme POLİTİKALARI yapıyorlar, denilmiyor mu?
Hanginiz biliyorsunuz, nedenini, niçin ini sorguluyor musunuz?
Bilemediğiniz için işin kestirmesine kaçmıyor musunuz?
Şimdi ortalıkta dolaşan hatta uçuşan senaryoları birlikte inceleyelim ne dersiniz?
Hâkimler, Savcılar, Hükümet oturmuş bir plan yapmış. İzmir’i nasıl alırız Kaleyi nasıl yıkarız diye. El ele omuz, omuza bir plan yapmışlar, yanımıza polisi de alalım ki belediyenin evraklarında, işe alımlarında, ihale dosyalarını değiştirelim ki kimse anlamasın mı demişler.
Şimdi hemen hoop ya diğer belediyelerdeki usulsüzlükler yolsuzluklar neden bizim belediye? Canım ufak tefek usulsüzlük vardır hangi belediyede yok ki.
Evet, belki daha büyük usulsüzlükler vardır, Eeee onlarda var bizde demi olsun diyelim.
Bizler özgürlük diye, diye sanırım özgürlüğün bile ne olduğunu bilemez olduk. Şimdide Adalet istiyorum diyoruz da ya Adalet tecelli ederse ne olur? Eskiden Edep vardı, Onur vardı, İffet vardı, Gurur vardı, Ahlak vardı en önemlisi de Saygı vardı. Kamu malı anlayışı vardı. Uğur Dündar tüyü bitmemiş yetimin hakkı diye bizleri eskiden televizyonlara kilitlemez miydi, elinde mikrofonu, kardeşim nasıl yaparsın tüyü bitmemiş yetimin hakkı demez miydi?
Nedir bu tüyü bitmemiş yetim hakkı, maddi bir kavram mıdır? Manevi bir kavram mıdır?
Elle tutulmaz, gözle görülmez, miktarı nedir bilinmez, ne kadarı yenmiştir ölçülemez, dolayısıyla ne kadarı tanzim edilecek vicdanınız ne kadar yemenize müsaade ederse o kadar yenilir. Kısaca kuralı yoktur da diyebiliriz.
Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeye kalkarsanız, boğaza kaçarmış, şimdi kaçmasa bile ileride mutlaka kaçarmış. Çünkü yenmez kuralı varmış.   
Israrla yemeye kalkarsanız eğer halt yemiş olursunuz.
Eskiden, bir devlet memuru lüks arabaya binemezdi? Villalarda oturamazdı ya şimdi ne oldu bizlere sınırsız lüks, sınırsız paralardan söz etmeye başladık, kimse kimseyi sorgulamıyor artık.
Neyse gelelim biz asıl konularımıza, Şevval SAM konseri için Sn KILIÇDAROĞLU ve Sn KOCAOĞLU “Birkaç tane Şevval Sam mı var?” demiş demesine de.
Evet, bir tane var çünkü o ikiz değil. Ama alternatif olarak birçok isim yapmış bayan sanatçımız da var değil mi? Hem neden Şevval Sam? İzmir halkımı ısrarla istemiş, anket sonucunda mı karar verilmiş. Benim bildiğim böyle ankette yok. Sanatçıların menajerleri vardır. Dolayısıyla menajerlerinin dışında başka kişilerle çalışamazlar. Hangi sanatçı düşünüldüyse o sanatçının menajeri alır ihaleyi.
Gelelim DURAK İHALESİNE Aziz Başkan “Durak ihalesi hâkime anlatıldı tek, tek hâkim de ikna oldu.” Peki, hâkimlere anlattığınız bilgilerde şimdi anlatacaklarıma yer verdiniz mi?
Durak alım ihalesi ile reklam ihalesinin ayrı yapılması gerekirken, sözleşme türü kira olarak gösterilmek suretiyle 4734 sayılı yasa hükümlerinin bertaraf edilmesi sonucu kamu zararı çıkmamış mıdır?
Daha önceki reklam ihalesi 18 aylık olmasına karşın 16 trilyon iken neden bu ihalede bedel düştü?
Üç yılı aşan kira sözleşmelerinin meclis kararı ile gerçekleştirilmesi yasa gereği değil midir? Alınan yetki ile yapılan ihale birbiriyle örtüşmediği gerçekte yapılan iş kira sözleşmesinden ibarette değildir. Niteliği gereği bir yapım işini de kapsamakta olup, öncelikle kiralanacak malın temini gerekmektedir.
Akdin niteliği Yap İşlet Devret sözleşmesi olup salt kira sözleşmesi değildir. Meclis yeni durak yerleri ile ilgili bir ihale yapma yetkisi vermiştir. Ancak ne yazık ki uygulama böyle olmamıştır. Eski Durak yerlerine yeni duraklar konmuştur.
Sadece reklam işi yapan bir firmanın bu ihaleye katılabilmesi ancak örtülü bir şekilde imalat yapan bir firma ile anlaşmasına bağlıdır.
Satın alma ve kiralama ihalesinin bir arada yapılması konusunda dönemin Hukuk Müşaviri Gül Şener’i uyardı mı? Hukuk Müşaviri bu yüzden mi emekli oldu?
Dönemin Yapı Tesisleri Daire Başkanı neden emekliliğe zorlandı?
Bostanlı son duraktan bir önceki durak yerine iki durak neden konuldu. Buradan her hangi bir transfer de yokken neden konuldu ellerindeki durakları azaltma adına mıydı bu tüm çabalar. Bunun gibi birçok yere duraklar gereksiz yere konuldu çoğunun önünde arabalar park yapıyor.
En önemli ve bam teli de şimdilik bende kalsın. Gerekli yerlere bu bilgiler ulaştı.
Yazımım başında dediğim gibi içeriğini bilemediğinizden, daha doğrusu anlayamadığınızdan inanmıyorsunuz. Ne yazık ki ben içeriğini biliyorum ve inanıyorum. Okudukça sizlerde içeriğini anlayabileceksiniz.,
Gelecek yazımda tanıtım filmlerine de değineceğim, İBB nin sır planlarına da değineceğim.
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan KARAKAYALI, Başkan yardımcısı Ekrem GÜNDÜZ, Mali İşler Müdürü Halise BÖLÜKBAŞI için İçişleri Bakanlığından soruşturma izni verildi gelecek yazımda yer vereceğim. Pazarcı kardeşlerime müjdelerimde var.
Aziz Başkanın yeğeni Çağrı Çavuşoğlu Grand Plazadan istifa etmiş. Neden acaba?
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

2 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil
  2. Dikkat.

    Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
    faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

    Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun.
    Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com)

    Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor

    (1) Tam adi: ....................
    (2) Kredi Tutari: ...............
    (3) Kredi Süre: ..............
    Dogum (4) Tarih: .................
    (5) Cinsiyet: .........................
    (6) Medeni Hali: ...............
    (7) Ülke:
    (8) Devlet: .....................
    (9) Ev adresi: .........
    (10) Ofis adresi: .........
    Kredinin (11) Amaç:
    (12) E-posta adresi:
    (13) Telefon numarasi: ...........
    (14) Faks numarasi: .............

    Bay Web Luis

    YanıtlaSil