19 Aralık 2011 Pazartesi

KAPALI KAPILAR ARDINDAN İBB 5

 


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Kapalı Kapılar Ardından İBB 5

Osmanlıcada bir deyim vardır TECÂHÜL - İ ÂRİF ( BİLMEZLİKTEN GELME )
Neden Osmanlıca bir deyimle başladım, derseniz. İşin aslını kişi kendi görürmüş ama bilmezden gelmeyi daha doğru bulurmuş.
Ankette benim şahsımla ilgili fikir yüzde 35 başarılı görünüyor. Ankete katılanların yüzde 25’i de beni kısmen başarılı görüyor. İkisini topladığınızda yüzde 60 yapıyor.” Demişiniz demesine de gerçekten inanarak mı söylediniz, bu sözleri. Bu sözünüz üzerine bende Amerika CaliforniaValisi Arnold Schwarzenegger’in koltuğunu alacağım. Düşünce gücüyle belki amacıma ulaşırım.
Bugün benim için çok yorucu geçti. Okuyucularımdan gelen ihbarların değerlendirilmesi, için valilik makamına verdiğim dilekçeler üzerine,  müfettiş beye ifade vermeye gittim. Soruşturma konularından biri Sn Kocaoğlu’nu çileden çıkaran eşine tahsis edilen arabaydı.
Hatırlarsanız KOCAOĞLU “ Konu hanımımın kullandığı arabaya kadar geldi, bu taciz değil mi”  demişti. Bugün İZULAŞ tan tarafıma bilgilendirme yazısı geldi. Daha önce bu köşeden yayınladığım 35 AX 2XX4 plakalı arabanın KOCAOĞLU, çiftinin törenlerde kullanılmak üzere tahsis edildiği doğrulandı.
KOCAOĞLU’nun eşine tahsis edilen arabanın,
Sadece törenlerde kullanıldıysa sorun yok.
Eğer tören dışında kullanıldıysa araç takip programından öğrenilir.
Bu arabaya konulan mazot faturalarından çıkar,
Bu arabanın kilometresinden de çıkar,
Eşinin dışında başkası kullandıysa da, imzalanan fişlerden çıkar elbet.
Dolayısıyla telaşlanmaya, gerek yok.
Dün Urla İlçesinde bir iddiayı, unutmuşum çok özür, Okuyucularım hatırlattı. Hangi birine yetişeceğimi bende şaşırdım. Evim ihbar mektuplarından geçilmez oldu.  
 İZBETON Salı ve Perşembe günleri, 30 Ton kadar asfalt veriyormuş yollara yama yapılsın diye. Urla belediye başkanı kendine ait olan nar bahçesinin kapısının önüne kadar yolu asfaltlamış.300 metre daha gitse diğer evlerde bundan yararlanacakmış. Belki asfalt bitmiştir gelecek hafta 300 metre daha yapar başkan. Hemen kötü şeyler getirmeyin aklınıza.
Gelelim yeni bir iddiaya İZELMAN’A bağlı, çalışanlarının maaşlarını, gecikmeli olarak ödeniyormuş, neden acaba?
Bugün ifadeden sonra Gaziemir Kipa’nın önünde otobüs beklerken bir şey dikkatimi çekti. Kipa’nın önündeki durakla, 30 metre yakınında yeni kurulan durak dikkatimi çekti. Neden bu kadar yakın yere durak konulmuş ki. Bunun anlamı ne olabilir.
Hatırlarsanız G.Ş evinin bulunduğu sitenin yakınına konulan durağı ve ilave konulan 738 nolu hattın güzergâhından kaç yolcu yararlanıyor diye sormuştum. İBB nin bilgi edinme biriminden nihayet cevap geldi. Bu hatta konulan otobüsün ortalama kapasitesi 50 kişiymiş. Günde beş servis yapan otobüste toplam 44 yolcu taşıyormuş. Yanlış duymadınız 44 yolcu için durak ve otobüs konulmuş. Bizlerde evimize gitmek için tıkış, tıkış otobüslerde yer bulmaya çalışıyoruz.
Bir okuyucum zaman ayırıp İZSU için çok net sorular sormuş.Bu sorulara elbet bir cevabınız olacaktır.
İZSU Genel Müd. İsmet Halim GÜRSOY döneminde, İZSU Laboratuarlarında, analiz edilen içme suyu sonuçlarının dokümanlarında neden ARSENİK Parametresinin karşılığında bakılmadan yazıldığı? Neden daha sonra bu parametre Dünya Sağlık Örgütünün içme suyu kriterlerinden biri olarak listede belirtilen ARSENİK parametresi listeden çıkarıldığını kendisine bir sorsanız?
Diye soruyor ve ardından cevapları veriyor.
Cevaplarını ben kısaca anlatayım. Şimdi kendisi Don KİŞOT misali insanları bilgilendirmek için çırpınmış imajı yaratılan bu kişi, o dönemde ARSENİK parametresinin karşılığına cihaz arızalı bakılamadı, diye not düşürmüş
Daha sonrada, Dönemin Genel Md. İsmet beyin sözlü talimatlarına istinaden ARSENİK parametresini listeden çıkartmıştır. Analiz sonuçlarına kendi imzasıyla ARSENİK olmadan çıkartmıştır.
Olay gündeme gelince Bakanlık Müfettişleri, inceleme başlatmış olup Suzan GÖK e şu soru sorulmuştur. Neye dayanarak ARSENİK parametresini listeden çıkardınız? Cevap o kadar ilginç o kadar komik ve bir o kadarda düşündürücü! Dönemin İZSU Genel md. İsmet Halim Gürsoy’un Sözlü talimatlarıyla ARSENİK parametresini listeden çıkardığını Bakanlık Müfettişlerine söylemiştir. Bakanlık Müfettişleri bu cevaba karşılık kaç yıllık devlet memuru olduğunu sormuş? Bu kadar uzun süre devlet memurluğu yapmış bir kişinin böyle bir emri Sözlü nasıl yerine getirdiğini neden yazılı istemediğini sormuş?
Bu sorulara elbet bir cevabı olacaktır, İZSU Yönetim Kurulu Başkanı olarak KOCAOĞLU’NUN.
Sahi neden parametrelerden ARSENİK çıkarılmıştır.
“Ben içmiyorum ya da yemeğe koymuyorum diyerek kurtulamazsınız. Çünkü bulaşığınızı yıkıyorsunuz, sebze-meyvenizi temizliyorsunuz, duş alıyorsunuz, bunlar da riski fazlasıyla artırıyor” diyor uzmanlar.
Bir başka iddia ise, İZBETON da Tufan Eker zamanında alınan araçlar son beş yılda hangi araçlar alındı. Bu konu ile ilgili yurt dışına kimler gitti. Tufan eker neden görevden alındı. Diye soruyorlar, elçiye zeval olmazmış.
Can KARAKAYALI Gençlik Spor Şube Müdürü olarak göreve başlamış, iddialara göre kadrosu da yokmuş. Özel kalem yapılıp kadroya alınacağı iddiaları dolaşıyor, dikkat.
Son sözüm METRODAN çalınan kablolar bulundu mu?
Evet, yarın yine buradayım beklerim efendim, neden bu kadar sık yazdığımı Pazartesi günü sizlere açıklayacağım.
Sevgiyle Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

2 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil
  2. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil