19 Aralık 2011 Pazartesi

SEÇMEN SAŞKIN

 


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Seçmen Şaşkın

  CHP Genel Başkanı İzmir’e İlçe Belediye Başkanlarını, partilileri barıştırma turu yapıp gitti. Barıştılar mı barışacaklar mı Allah bilir. Nerede projeler? CHP nin kalesini dış mihraklar yıkamadı ama işte aması var. Buna sebep kim yâda kimlerin olduğunu yazmama gerek yok sanırım.

   Kale dıştan değil içten yıkıldı, kuşatıldı. Seçmen şaşkın, Seçmen güvensiz.

   Hey gidi CHP İzmir’de ne durumlara düştü, daha doğrusu düşürüldü.

  AK Parti vaat ettiği projeleri hayata geçirmek için kolları sıvarken.  CHP hala disipline verildi mi verilmedi mi diye tartışıp duruyor. Böylemi seçime hazırlanıyorsunuz?

  Hani nerede projeler?

  Hatay caddesinde 8 km lik yaya yolunu granit taşlarla döşemekle seçim kazanılmaz. Siz yıllarca Hatay esnafının iflasına sebebiyet vereceksiniz, ardından çok çektiniz ama size granit taşlı bir yol veriyorum demekle de olmaz. Hele bu taşlar 16 milyona oluyorsa hiç olmazzzz.

  Normal bir kaldırım taşı metre karesi 20 TL oluyorsa ve sizler granitin metrekaresine 120 TL ödeyemezsiniz. Burada esnafın çektiği sıkıntıların hediyesi diye gazetelere beyanat veremezsiniz. Ha ben buna sebebiyet verdim bu granitlerin parasını kendi cebimden ödüyorum derseniz o zaman ayakta alkışlarım başkanım. İzmirlinin parasıyla bunu yapamazsınız.

  Bir okuyucumun bana yolladığı e-mail eğer doğruysa o zaman hiç yapamazsınız. Okuyucumun verdiği bilgiye göre ihale adrese teslim yapılmış. Umarım doğru değildir. İhale şartnamesinde Bergama taşı olarak belirtilmiş. Niye herhangi bir granit değil de Bergama taşı? Eğer bu söylenenler doğru ise kimi kalkındırmak istiyorsunuz? Normal döşemenin niye beş katı fahiş fiyata yapılıyor? Gerçi teyit etmek için bilgi edinme birimine yazı yazdım elbet cevabı gelecek ve ben sizlerle bunu paylaşacağım.

  Dedim ya seçim bu yöntemle kazanılmaz.

  CHP İzmir milletvekili Sn Alaattin Yüksel siz seçim stardı olarak yeğeniniz Ali YILDIRIM’I kendi şirketinizde Yükseliş Plazada servis müdürü iken İZULAŞA Atölye sorumlu müdürü yaparak mı seçim çalışmalarınıza gidiyorsunuz? Umarım bu doğru değildir.

  İzmir’de bu kadar üniversite mezunu işsiz dururken kankalar, okul arkadaşları, hemşeriler derken ne zaman sıra gelecek bu gençlere?

  Ya siz Büyük Başkan Kamuoyunda İşsizler Orkestrası olarak bilinen

  “İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası”  kurmayı planladıkları senfoni orkestrası için hazırlıkların tamamlandığını ve işsiz konservatuar mezunlarından 25 gencin sınavsız kadroya alınacağını açıklamıştınız. Ne oldu da bu çocuklara verilen sözü unutup. 28 Eylülde sınav yapılacağını, bu sınava bu çocukların verdiği emeğe rağmen başkaların da alınacağı açıklanmış. .Siz verdiğiniz sözleri böylemi tutuyorsunuz?

  Dedim ya seçim bu yöntemle kazanılmaz!

  Kullanılmayan çok amaçlı salonlar yapılarak ta seçimlere gidilmez!

  İzmirliye reva gördüğünüz ulaşım araçlarıyla da seçime gidilmez!

  İzmirlinin hiç alışık olmadığı küfrün siyasetle bileşkesinin af olduğu ve kendine küfür eden bir genel başkanın, küfür eden kişiyi yere göğe sığdıramadığını görmek seçmeni şaşırtıyor,

  Dedim ya seçmen şaşkın, Seçmen güvensiz.

Notlarım

  1) Kemalpaşa Belediyesi İçişleri Bakanlığı ve Maliyeden gelen yazıda yer alan “Belediyelerin asli görevi Pazar yeri kurmaktır. Bu nedenle Pazar yeri tahsis parası alamaz, ancak işgaliye parası alabilir” yazısını hiç edip bu paraları toplamayı sürdürmekte. Bununla ilgili girişimlerim olduğundan dolayı da kendilerini önce kendi meclislerinde aldıkları karar doğrultusunda. Şimdi ise bugün yapılacak İBB meclisinin hukuk komisyonlarından gelen 8. Madde ile verilen kararı hükümsüz kılmak istemektedir. Bakanlıktan gelen yazıyı herhalde İBB ye sunmamışla ki hukuk komisyonunda yer almaktadır. Bu kararı İBB meclisinden çıkması halinde İçişleri Bakanlığına tekrar bildirmek zorundayım. Belediye Bakanlıktan gelen yazının ardından pazarcılardan TAHSİZ PARASI alamaz. Umarım bu yazımı İBB meclis üyeleri dikkate alır ve oy birliğiyle iptal ederler. Aksi halde yine savunma yazmak zorunda kalırlar.

  2) Gelecek yazımda soruşturma tutanaklarına geçen “Büyükşehir belediyesi çeşitli yolsuzluklar yapar, mesela çoğu hizmet alımında ilana çıkmadan hizmet alır” diye devam eden herkesin gözünden kaçan açıklamaları sizlerle paylaşacağım. Tabiî ki bunlar iddia olabilir ama kayıtlarda, her nedense yerini almış.

  3) Büyük başkan koruma müdürü ile şoförlerini değiştirmiş, hatta bu kişiler emekliliklerini istemiş doğrumu acaba?

  4) Mordoğan Belediyesinin Danıştay 8. Dairedeki 2011/5790 sayılı mahkeme dosyasında istenilen yürütmenin durdurulması talebi ret edilmiş.

  5) Narlıdere Belediyesi için yeni suç duyuruları yapılmış yakında paylaşacağım Narkent Kooperatifi ile ilgili akılları durduracak nitelikte.

Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder