19 Aralık 2011 Pazartesi

AZİZ KOCAOĞLU'NA SORULAMAYAN SORULAR 3

 


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Aziz Kocaoğlu’na Sorulamayan Sorular 3

Evet, Sn KOCAOĞLU Kendi Geleceğini Koruyan Şehir, İşimiz Çevre Sağlığı sloganlarınızla örtüşmeyen bu çevre katliamına ne zaman dur diyeceksiniz? Benim yazmam mı gerekiyor sizin ekibinizin gözleri bu çevre katliamını görmez mi yoksa görmezden mi gelmekte?
Ha duymadım görmedim diyorsanız işte yazdım artık gereğini yaparsınız. Şahsıma da bir teşekkürü umarım unutmazsınız. Neredeyse sizin adınıza denetçilik yapıyorum. Beni de artık kadronuza alırsınız. Gerçi beni kadronuza alsanız da yazacağım almasanız da yazacağım.
Bugün sizlere yazacağım konular insana pes dedirtiyor! Hadi alıştık, usulsüz planlara, usulsüz ihalelere, peki şehrin göbeğinde insanların gözüne çomak sokarcasına buda yapılamaz, yapılmamalı. Kimse görmüyor zannetmeyin herkes her şeyin farkında ancak karşılarında yetkili bulamamaktan korkuyor. Bu konunun aslında şikâyete konu olmadan önleminin alınması gerekiyordu.
ÖZBÜKER Hafriyat şehrin göbeğinde, Basmane Tepecik alanında bulunan, Tekelin Tütün Deposu kiralanmış, ruhsatı var mıdır?
Olması mümkün değil neden mi? İş makinelerini şehir merkezine izin almadan sokamazsın hiçbir şekilde moloz dökemezsin. Her ikisini de yaparsan Belediyenin Fen İşleri devreye girmeli, Zabıta müdürlüğü devreye girmeli. Zabıta ceza kesmeden çevre müdürlüğü bir işlem yapamaz. Bu cezalar neden kesilmiyor?
Katı Atık döküm sahaları, en yakın yerleşim birimine en az 1000 metre mesafede olmalıdır. Havaalanına ise en az 5000 metre uzaklıkta olmalıdır. Bunu ben söylemiyorum yönetmelik söylüyor. Peki, şehrin göbeğindeki bu yer nasıl müsamaha görmekte? Arkalarında kimler var?
İBB kendi sitesinde” Kendi geleceğini koruyan şehir, işimiz çevre sağlığı” iyi güzelde şehrin göbeğinde olan bu tesisler nedir?
Hafriyat işinde döküm sahası çok önemlidir. Belediye size seslenmiyorsa dökersiniz atıkları, şehirden uzakta bir yere hafriyatı dökmeye kalkarsanız git 50km gel 50km. Olur sana 100 km yakılan mazotu düşünün bu hafriyat 1000 kamyonsa siz yapın hesabı. Sizin kendi tapulu yerinizde olsa dökemezsiniz bu malzemeyi, yönetmelik var. Bu güç nereden gelmekte pardon yani!
Bu kanunlar çiğnenirse trilyonlarca rant sağlanır, buna elbet birileri dur diyecek!
Menemen eski hükümet binasının önü otopark çalışması için ÖZBÜKER Hafriyat almış şaşırmadım. Buradaki hafriyat işi ihale edilmiş mi? Kaç kişi katılmış. Buradaki hafriyat nereye dökülmüş? Dökülen alan yasal mı? Yasalsa ücret makbuzları nerede? Yapan,  belediye dahi olsa,  önceden projelendirmeden, moloz analizleri yapılmadan hiçbir surette moloz dökemezsiniz. Umarım bu tüm işlemler yapılmıştır, ben yanılmaya hazırım. Buradaki hafriyat 150.000.-170.000 metre küp olduğu söylenmekte 10.000 yâda 15.000 kamyon eder tahminime göre yine hesabı siz yapın.

Yine şehrin göbeğinde Bayraklı istikametinden Adliye sarayına doğru olan Tekelin Tütün depolarında şu an 2-3 milyon kamyon malzeme var, burası Özbükerlerin değil. Kimin ortak olduğunu da biliyorum kâğıt üzerinde olmasa bile. Bayraklı belediye başkanı bunun nasıl farkında değil. Yine yukarıda sıraladığım yönetmeliklerden bir kaçını daha sıra layım bunlardan söz etmek aslında yerinde yaptığım inceleme sonrası dalga geçmek gibi olacak ama neyse ben yine sıralıyım.
Kontrolsüz girişlerin, evcil ve yabani hayvanların depolama sahasına girmelerini önlemek amacıyla depolama tesisinin etrafı 2 m. yüksekliğinde çitle çevrilmelidir.
Giriş Bölgesi: Depolama tesisi girişinde, girişi kontrol altında tutmak, gelen katı atıkları muayene etmek ve tartmak amacıyla; bekçi kulübesi, işletme ve bakım binalarının yanı sıra, kantar binasının da bulunması gerekir.

Lastik Yıkama: Depolama sahasında kirlenen araba tekerleklerinin, yolları kirletmemesi ve çevreye zarar vermemesi için lastikleri yıkayıcı bir sistem kurulur veya araçların hızlı gidebileceği, en az 300 m. uzunluğunda bir hat yapılır.
Depolama alanı yerinin seçiminde yüksek yerler,  tercih edilmelidir.
Depolama alanında biriken suyu toprağa geçirmemek adına, kalınlığı en az 60 cm geçirimsizliği sağlamak için doğal yâda yapay malzeme serilmelidir. Diğer yandan da,  sızıntı suyunun toplanması, lazım.

Bunların hiçbirinin yapıldığını sanmıyorum yoksa yanılıyor muyum?
Şimdi İzmir valiliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyelerini, Maliye Bakanlığını göreve davet ediyorum bu konu hassasiyetle üzerinde durulması gereken bir konudur.
Notlarım:
Güzelbahçe’deki Türk Bayrağımızın dalgalandığı Sancak tepe ne oldu? Üç villa denizi göremediği için tepe yavaş, yavaş yok edilmiş umarım doğru değildir?
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

1 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil