19 Aralık 2011 Pazartesi

DİRAYETLİ BAŞKANLARDA VAR

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Dirayetli Başkanlar da Var


   Canı gönülden kutluyorum, Bayraklı Belediye Başkanı Sn Hasan KARABAĞ’I neden mi? İlçesinde bulunan çevre katliamına dur dediği için. Şimdi okuyucularım haklı olarak şimdiye kadar aklı nerede idi diye soracaklar. Bunu da araştırdım. Bayraklı belediyesi 23.03.2011 tarihine İBB Çevre Koruma Daire Başkanlığına gönderdiği 490 sayılı evrakta “Toplum sağlığına aykırı ve ruhsatsız işletme hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını” dile getirmiş, peki İBB üstüne düşen görevi yerine getirmiş mi? Görülen o ki getirmemiş, neden diye sorsam.
   Yazımın çıktığı gün İBB zabıta müdürlüğüne bizzat gittim, Zabıta müdürü ile görüştüm ruhsatsız tesisler için bir işlem yapılıp yapılmadığını sordum. Cevap olarak inceleyeceklerini söylediler. Ertesi gün tekrar aradım ve her aradığımda dışarıda olduğu yanıtını aldım. İBB Çevre Koruma Daire Başkanlığının sekretaryası, şikâyetimi dilekçe ile göndermemi söylediler. Bu nasıl bir cevaptır anlayabilmiş değilim.
   Sn Hasan KARABAĞ'ı aradım, özel kalemi makamında bulunmadığını iletti. Beş dakika sonra kendileri bizzat beni arayarak, kendi sorumluluğunda olmayan bu tesis için kapatma kararı aldıklarını ve bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyeceklerini ilk ağızdan öğrendim. Demek oluyor ki İzmir ilinde DİRAYETLİ BAŞKANLAR da var.Bu dirayeti İBB neden gösteremiyor?
   Bugün Yenişehir caddesindeki Özbüker Hafriyatın ruhsatsız yerindeki hurda demirlerinin resimleri okuyucularım tarafından bana yollandı. Belediye ise burada hurdalıkların bulunmadığını söylüyor, hangisi doğru? Kim bilir.
   Son sözüm duyarlı olan okuyucularımın yardımlarıyla BENİ BENDEN BAŞKA KİM ENGELLEYEBİLİRKİ….
   MORDOĞAN Belediyesinden tekzip gelmiş elbet yayınlayacağım, duyarlılıkları için ayrıca teşekkür ederim.
   Notlarım;
İNCİRALTI Naci Usta Restoran 400 metre kare kapalı alan ruhsatı varmış 2000 metre kareye yakın kapalı alana nasıl ulaşmış? Balçova Belediyesinin de tutanak tuttuğu söylenmekte peki neden hala bir işlem yapılmıyor? Umarım bu bana gelen bilgi yanlıştır aksi halde takibimde.
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı
Nivent Kurtuluş
TEKZİP METNİ
Nivent kurtuluş tarafından 25.07.2011 tarihli Ege’nin Sesi Gazetesi’nin internet baskısında yayınlanan “Teyze oğlu” başlık köşe yazısında belirtilen hususlar tek taraflı, eksik bilgilerle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik, hakkaniyetten uzaktır.
Mordoğan Özkanlar Petrol Ürünleri İnş.San. ve Tic. Ltd.Şti.ye verilen 08.02.2010 tarihli ve 461 sayılı LPG satışına izin verilen İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının verilmesinden önce belediye tarafından bir komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyonda Ömer Ali Tosun(komisyon başkanı ve Belediye Fen işleri vekili), Şerife Elmas(komisyon üyesi ve belediye zabıta amiri), Sevda Yıldızhan(komisyon üyesi ve belediye zabıta memuru), Turabi Morsümbül(komisyon üyesi ve Karaburun Sağlık Grup Başkanlığı), Özgür Akarsu(komisyon üyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğünde Ziraat mühendisi) görev almıştır. Bu komisyon sunulan raporda, LPG satışı ruhsat talebinin mevzuat hükümlerine uygun olduğu görüşünü vermiştir. Oluşturulan bu komisyon rapor doğrultusunca ve yasal mevzuata açısından da sakınca bulunmadığından belediye tarafından ruhsat verilmiştir.
Ancak Mordoğan Özkanlar Petrol Ürünleri İnş.San ve Tic.Ltd.Şti.ye verilen 08.02.2010 tarihli ve 461 sayılı LPG satışına için izin verilen İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının iptali için İzmir 3. İdare Mahkemesinin 2010/465 Esas sayılı dosyası ile dava açılmıştır. Açılan davada mahkeme tarafından 11.11.2010 tarihli kararı ile yürülüğün durdurulmasına karar verilmiş ve bu karar üzerine ruhsat verilen Mordoğan Özkanlar Petrol Ürünleri İnş.San. ve Tic.Ltd.Şti.ne LPG satış faliyetinin yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle durdurulması için yazı yazılmıştır. LPG  satış faliyetinin durdurulması hususunda ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na yazı ile bilgi verilmiştir. Yine İzmir 3. İdare mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda belediye tarafından verilen İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının İptaline karar verilmiş olup verilen iptal kararı üzerine yasal süre içinde Mordoğan Özkanlar Petrol Ürünleri İnş.San. ve Tic.Ltd.Şti.ne verilen ruhsatın iptal edildiği ve LPG satışı faliyetinin sona erdirilmesi hususunda yazı yazılmıştır. Ruhsatın iptaline yönelik olarak ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na yazı ile bilgi verilmiştir.
Belediye kurumu olarak mahkeme tarafından kararlar aynen uygulamış ve yasal prosedür çerçevesince gerekli tüm işlemler yapılmıştır. Belediye olarak yapılan hizmetler hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese eşit mesafede adalet ve hukuk anlayışı içinde yerine getirmektedir. Zira rutin bir ruhsat verilmesi işleminde zorunluluk olmamasına rağmen yanlış anlaşılmayı önlemek adına ruhsat verme işleminin hukuki ve yasal olup olmadığı konusunda bir komisyon oluşturulmuş ve bu komisyonda Karaburun Kaymakamlığında görevli iki memur da görev almıştır. Rutin bir ruhsat verme işlemin de bile tüm hassasiyeti gösteren belediyeye karşı olarak yazılan bu yazının kabul edilebilir yanı bulunmamaktadır.
Gazetenizin yukarıda bahsi geçen yazıda akaryakıt istasyonun yakıt tankları imar yolunun altında kaldığı ve bu imar yolunun açılmadığı iddia edilmektedir. Her ne kadar imar yolunun altında kalmış ise de yakıt tanklarının bulunduğu yer Latif Özkan’a ait özel mülkiyettir. Bu yerin imar yolu olarak açılması için kamulaştırılması ve kamulaştırma bedelinin ödenmesi gerekmektedir. Bu yerin kamulaştırılması için belediyenin yeterli bütçesi olmadığından imar yolu kullanıma açılmamıştır. Bunun altında başka neden aramak hakkaniyet ile bağdaşmamaktadır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur
05.08.2011
MORDOĞAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI VEKİLİ
Av. Gonca Özdik Akdeniz-Av. İbrahim Akdeniz

1 yorum:

  1. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil