19 Aralık 2011 Pazartesi

PERDE AÇILIYOR!

 


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Perde Açılıyor!

Bu konuyu yazmadan evvel Sn Mehmet Ali Susam’ı üç kere aradım. Kendileriyle görüşmek istediğimi belirttim her görüşmemizde bana döneceklerini söylemelerine karşın hala dönülmedi.Oysa burada yazacaklarımı kendilerine soracaktım, elbet cevaplarına da yer verecektim. Olmadı, ama hiçbir şey için geç değil çünkü bugün yazacaklarımın arkası gelecek çünkü bu dosya oldukça uzun bir dosya.
Şimdi diyeceksiniz ki Sn Mehmet Ali Susam’ın dosyaları ile Sn Kocaoğlu’nun ne ilgisi var? Anlatayım
•Buca Kırıklar Köyündeki Baraj Havzasındaki yere nasıl köşk kompleksinizi yaptınız?
•Bu bölgede çivi çaktırılmasına müsaade edilmezken sizi nasıl görmezden gelebildiler?
•623 metre kare alanını da içine alarak 40.623 metre kare alana havuz, ek bina ve köşk kompleksi için hangi belediyeden ruhsat alabildiniz? Hangi görünmezlik teknolojisi uyguladınız da,kimseye sezdirmeden İnşaatı sürdürebildiniz.
•Buca İlçesi Kırıklar Köyü 4 pafta 109 parsel Mustafa BOLSOY ve Seher Becer’e ait olan 49 dönüm araziyi 04.09.2003 Tarihinde yapı izni olmayan, mücavir alan ve baraj havzasındaki bu taşınmazı almadınız mı? Bu araziyi alırken yapılaşma yapılamayacağını bilmiyor muydunuz? Yâda mevkiinize güvenip nasıl olsa ben yaparım mı dediniz?
•İZSU 35.55.109 sayılı 23.06.2004 Tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004/256 sayılı yapı tatil zaptı tutulmadı mı?
•01.03.2005 Tarih ve 2005/392 sayılı encümen kararı ile söz konusu yerin yıktırılması ve 31”54 sayılı yasanın 42. Maddesi gereğince para cezası verilmemiş midir?
•07.09.2005 Tarih 2005/4937 sayı ile Başkanlık makamınca yıkım oluru da alınmamış mıdır?
•Tüm bu encümen kararları uygulanarak mühürlü yerin mühür fekki yapılarak binalar yapılmamış mıdır?
•İzmir Belediyesi yıkım kararlarını neden uygulamadı?
•İnşaatı tüm cezalara rağmen bitirip 5403 sayılı toprak kanunundan yararlanıp köşkünüze resmiyet kazandırdınız da. Geçen süreyi nasıl bertaraf etmenize olanak sağladı Büyükşehir Belediyesi. İsteyince bir anda görünmez olan bu binalar, herhangi bir vatandaşın olsaydı yine görünmez olabilir miydi?
•Tarım il müdürlüğü tarafından verilen yazıda, burada hangi ürün için depolama alanı yapıldığı, kaç metre kare alanın tarım için kullanıldığı da merak konusudur.
Şimdi bu yukarıda bahsettiğim konuların yüzde birini herhangi bir vatandaş yapsa ne olurdu acaba? Siz bizleri temsil etmek için seçilmediniz mi? Bu ne yaman bir çelişkidir? Normal vatandaş imar uygulamalarını harfiyen yerine getirmeye çalışırken siz ve sizin gibi kişilerin yetkileri her şeyi çözüme ulaştırırken. Yetkili kişilerin yetkisiz kalmaları bence en acısıdır. Kim bunlara dur diyecek kimi kime şikâyet edeceğiz?
Şimdi gelelim konu başlığımıza tüm bu ve daha sonraki yazılarımda kaleme alacağım bu etkin ve yetkin kişinin imar uygulamaları bu güne kadar Büyükşehir Belediyesince göz yumulurken bir anda KOCAOĞLU dayanamadı ve patladı. Acaba daha fazla ne istendi de Sn KOCAOĞLU yeter artık diye patladı? Buca’daki kaçak yurt mu patlattı,Tüp Bebek mi patlattı desem yoksa…….? Yakında her şey gözler önüne serilecek.
Bir kez daha hatırlatmak adına bu tartışmanın ana başlıklarını hatırlatma fayda var. Önce müsaade edilecek her şey kılıfına uydurulacak ardından bom sinirlerime hâkim olamadım denilecek. İzmir ili artık bunları kaldıramıyor her şey gözler önüne seriliyor ne yazık ki!

Kocaoğlu, Susam'a, "Sen bana hesap soracak adam mısın? Yeter 7 yıldır senden çektiklerimiz. Burama kadar geldi. Sen kimsin ya"Bu sırada Susam'ın bazen öne, bazen ise Kocaoğlu'na bakarak sessiz kalması dikkat çekti. Kocaoğlu, daha sonra sinirle sandalyesinden kalkarak, salonu terk etti. Terk ederken de yine Susam'a yönelik "Sen kimsin? Manyak. Seni aday yapanın Allah cezasını versin" (Seni aday yapanın derken kimi kastetmiştiniz başkanım?) diye bağırdı. CHP'li adaylar, il yöneticileri ve ilçe belediye başkanları donup kaldı.
Notlarım;1.Optimum Outlet İzmir iline renk katacak bu tartışılmaz ancak 9.80 yükseklik sınırı nasıl aşılmış. Neredeyse iki misline çıkmış. Yürürlüğe girmemiş bir planın hükümleri sanki yürürlükteymiş gibi nasıl olabilir. İlçe belediyesi görmez mi?
2.İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Yeşil Alan Şube Müdürlüğü ile B..Makine ihalesiz ödemeler yapıldığı söylenmekte .
3.Bana gelen maillerinizi sakın değerlendirmediğimi düşünmeyin sırasıyla değerlendiriyor gerekli yerlere sorularınızı soruyor. Hatta suç duyurularını da yapıyorum. Sakın aklınıza bir şey gelmesin.

Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder