19 Aralık 2011 Pazartesi

TEK ADAM

 
 


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş

Tek Adam
Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nde düzenlenen CHP’nin Ekonomik Programı ve İş Dünyasına Bakış konulu toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Alaattin Yüksel’de katıldı. “Türkiye tek parti hatta bana göre tek Adam yönetiyor, böyle bir demokrasi olamaz” dedi. Bu söz aslında çok doğru bir söz idi ancak, Sayın YÜKSEL olağan üstü çabalar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturttuğunuz, kankanız Aziz KOCAOĞLU İzmir Büyükşehir belediyesini nasıl yönetiyor diye hiç sorguladınız mı? Hangi meclis üyesinin, hangi sivil toplum kuruluşunun, hangi ilçe belediye Başkanın, hatta hangi CHP yetkilisinin Aziz beyin yanında bir hükmü var? Sizi belli makamlara taşımanın dışında ne yaptı Can Dostunuz? İğneyi kendinize, çuvaldızı başkasına batırmanız gerekmiyor mu? İzmirlinin bugün yaşadığı acıların, sebebi tamamen bu tek adam yönetiminden kaynaklanmıyor mu? Daha bir yıl önce ticaret yapan bir kişi iken, partide delege bile değilken, beğenmediğiniz o tek adam yönetimi sayesinde genel başkan yardımcısı ve birinci sıradan milletvekili adayı olmadınız mı? Sizi o makamlara Halk mı getirdi?
Yine Sayın Alaattin Yüksel’i TV kanallarının birinde yanılmıyorsam 22.00 sıralarında izledim. Kentsel Dönüşümle ilgili Büyükşehir Belediyesi Projelerinden bahsetti. Sanıyorum, Sayın Yüksel oldukça yanlış bilgilendirilmiş. Sayın Yüksel’in bu konuda bilgisi olmayabilir, olmak zorunda da değil. Ancak kılavuzu kargaymış deyimi tam yerine oturmuş.”İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projeleri onay için Hükümet taraflı olarak henüz onaylamadığını” ifade etti. Bu ifade her şeyden önce Kentsel Dönüşümle alakasız bir ifadedir. Kentsel Dönüşüm Projeleri Hükümet tarafından onaylanmaz. Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlamak için önce yasası lazım, yasası da ne yazık ki yok. Yasası olmayan bir şeyin projesi hazırlanarak Bakanlığa sunulamaz. Önce, bunu bilmesi lazım. Ama ben bir hatırlatma yapayım. Kentsel Dönüşüm ile son günlerde geniş tartışmalar olmaktadır. Şu an Büyükşehir yasasının 73. Maddesinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanları başlığı altında” en az 5 en çok 500 hektar arasında olması, etaplar halinde yapılabilmesi hususlarının takdiri münhasıran belediye meclisinin yetkisindedir. Toplamı 5 hektardan az olmamak kaydı ile proje alanı ile ilişkili birden fazla yer tek bir dönüşüm alanı olarak belirlenebilir” denilebilmektedir. Bunun ötesinde kentsel dönüşüm nasıl yapılacağı insanların hangi kriterlere uyacağı, insanların mülkiyet hakları nasıl korunacağı, konusunda bir mevzuat söz konusu değildir.

Yine Sayın Yüksel İzmir ili ile ilgili projelerinde, metro ve tramvay hattı ile ilgili olarak “Metronun Üçkuyular ve Bornova hatları tamamlanacak, Narlıdere ve Otogar hatları devreye alınacak” derken yedi yıldır tamamlanamayan 5.5 kilometrelik hattını can dostunuz niye yapamadı? Belediyenin parası mı yoktu ki, Hatay esnafına kan ağlattınız?

Yine projelerinizde Deniz otobüslerinden bahsetmişiniz de, ben mi yanlış hatırlıyorum rahmetli Piriştina iskeleler dışında ulaşım projelerini belediye üzerinden yapılması anlaşmasına rağmen halen eski vapurlara binilirken ve, hala yeni vapurlar alınamaması bütçe yokluğundan mı kaynaklanıyordu da yapılamadı? Can Dostunuz Belediyenin en önemli birimi olan imar komisyon başkanlığına Tıp Doktoru Sayın Sırrı Aydoğan’ı getiriyorsa, eğer orada sorun demektir. Belediye bürokratlarına baktığımızda Can Dostunuz, okul arkadaşları filan derken yakında kreş arkadaşlarını da Belediye Bürokratlarına katarsa, şaşırmamak, lazım…
Basına beyan vermeden önce Sayın Yüksel’in bu konuyu öğrenmesi, aynı zamanda da Büyükşehir de Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kuran Sayın KOCAOĞLU’nun da bunu bilmesi, hem de kurulan Daire Başkanlık Makamını işgal edenlerin bunları bilmesi lazım. Bu buzdolabı ve araba satmaya benzeyen işler değildir. Danışılması gereken önemli işlerdir.
Ayrıca daha yeni Ege-Koop Danışma Kurulu’nun oluşturduğu Kentsel Dönüşüm Alt Komisyonunun Sayın Hüseyin ASLAN önderliğinde yapılan toplantıda da Kentsel Dönüşüm yasasını isterken bu konunun seçim malzemesi olarak kullanılmamasını da haklı olarak istedi.

Notlarım:
- Katı Atık Şube Müdürlüğü Belediyeye bağlı birim yapması gerekirken Katı Atık İZSU Üzerinden gidilmesine karar verilmiş, denmektedir. Katı atık proje ihalesine kimler girdi ve neticelendi mi? Bu konu için cevaplarınızı beklemekteyim.
- Harmandalı Çöp Çiğli Arıtma Enerji işini T……. Mahkemeyi kazanmış da Hukuk Müşavirliği, ne yapmış acaba denilmekte?
- Saniyede 1200 lt Arıtma yapıldığı söylenen Manisa Çullu’daki Arsenik Arıtma Çalışıyor mu? Eğer çalışıyorsa hangi teknoloji ile yaptınız ki bu kadar sessiz çalışmakta?
- Grand Plazada sigorta primleri 360 gün üzerinden ödeniyormuş denmekte, Grand Plazada bir yıl 360 gün mü? Diğer Belediye Şirketlerinde yıl kaç gün acaba?
Yine Grand Plazada eskiden fakslar bilgisayar üzerinden tüm personel tarafından görülürken ne oldu da dışarı yollanan ve alınan fakslar tek merkez üzerine toplandı acaba?
- Aziz Başkan’dan röportaj istemiştim daha henüz dönülmedi, oysan çok masumane bir istek idi. Cumaya kadar ses çıkmasa köşemden soruları soracağım.
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder