19 Aralık 2011 Pazartesi

TEYZE OĞLU

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Teyze Oğlu

Bu güne kadar beni CHP karşıtı olarak gördüler. Oysa İzmir ilinde Bayındır Belediyesi dışında hiçbir belediye AK Partili değil ki yazabileyim. Şundan emin olun ki gelecek seçimlerde AK Parti İzmir İlini yâda herhangi bir ilçe belediyesini kazansın yine kalemim tüm usulsüzlüğün üstüne gidecektir. Mesela bugün yazacağım konunun kahramanlarından biri, Urla ve Konak İlçe Başkanlığı yapmış, AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Sn Latif ÖZKAN’dır.

İkinci kahramanımız CHP MORDOĞAN Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR Latif ÖZKAN’IN teyze oğlu. Teyze oğlu başkan tüm yargı kurallarını dikkate almayarak teyze oğlunun benzin istasyonunu koruma altına almıştır. Nerden bu sonuca vardım derseniz eğer?

3. İdare Mahkemesinde açılan davada Esas; 2010/465 Karar No;2011/283 nolu dosyada,  üç sayfalık kararın sonucunu sizlerle paylaşıyorum.”Bu durumda İzmir 1.İdari Mahkemesi’nin 2008/1394 Esas sayılı dosyasında acılan davada yaptırılan bilirkişi incelemesi neticesinde,  570 parselin Mordoğan Beldesinin girişinde imar planına 40 metrelik Urla-Karaburun yolu ile 20 metrelik taşıt yolunun kesiştiği, tam kavşak noktasında yer aldığı, bu haliyle LPG satış istasyonu olarak belirlenebilmesi için taşıması gereken 50 metrelik kavşak yaklaşma mesafesi şartını taşımadığının tespit edildiği anlaşıldığından, Mordoğan Özkanlar Petrol Ürünleri ve Tic. Ltd.ti. adına oto gaz satışı faaliyeti amacıyla davalı idare tarafından düzenlenen 08/02/2010 tarh ve 461 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nda mevzuata uyarlık görülmemiştir.” Kararı hangi nedenlerle uygulanmamıştır? Oysaki bu dava Mordoğan Belediye Başkanlığına açılmış ve dolayısıyla Mordoğan Belediyesi bu davayı kaybetmiş.

04.02.2011 Tarihinde ise T.C Karaburun Kaymakamlığının hazırladığı iki sayfalık kararın son paragrafında ise Karaburun İlçesi Mordoğan Belediyesi Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR Fen işleri Müdürü Ömer Ali TOSUN, Zabıta Komiseri Şerife İmre ELMAS hakkında 4483 sayılı Memur ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi gereğince SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE.

3.  İdare Mahkemesi kararı dışında 1.İdare Mahkemesi de 570 parse sayılı taşınmazın işlevinin “ akaryakıt tesis alanından” “ akaryakıt ve LPG istasyonu alanına” dönüştürülmesine ilişkin 1/10.000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanmasına ilişkin dava konusu işlemde şehircilik ilkeleri, planlama esasları, kamu yararı ile anılan mevzuata ve hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Kararıda olmasına karşın neden bu petrol şirketi için tüm hukuk kararları hiçe sayılarak faaliyetine devam etmesi sağlanmıştır?

08.11.2010 Tarihinde Mordoğan belediyesi söz konusu akaryakıt işletmesine yönelik şikâyet dilekçesine de “Dilekçenizde belirtmiş olduğunuz hususlar hakkında; başkanlığımızca düzenlenen İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Yasa, Yönetmelik hükümlerine uygun olarak düzenlendiği için yapılacak bir işlem bulunmamaktadır” İmza Ahmet ÇAKIR Belediye Başkanı.

Ve ayrıca Prof.Dr.Aliye GÖKSU Yrd Doç.Kemal Mert ÇUBUKCU, Öğr.Gör.Dr Levent ÜNVERDİ’nin hazırladığı bilirkişi raporunda ise,İzmir İli Karaburun Çatalkaya köyü Değirmen mevkiinde bulunan ve tapunun 4 pafta 570 parseline kayıtlı taşınmazın işlevinin” akaryakıt ve LPG istasyonu alanı” olarak değiştirilmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin: Karayolları Kenarında Yapılacak ve Açılacak tesisler Hakkında Yönetmeliğin 37 maddesinde belirtilen kavşak yaklaşma mesafesini sağlayamadığı ve Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik (Değişik,17/3/2001-RG 24345) 27,28,29,30. Maddelerinde belirtilen esaslara uygun olmadığı, nedeniyle Şehircilik İlkelerine,planlama esaslarına, yasal mevzuatlara ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatine varılmıştır.

Bu incelediğim konuda bana göre gözden kaçan bir detay oldukça dikkatimi çekti bir kişinin tek bir nüfus kâğıdı olur veya bir nüfus kâğıdında doldurulacak alan boş bırakılıp diğerinde dolu olama diye düşünmekteyim. Akaryakıt istasyonuna ait Ruhsatı en altta sizlerle paylaşacağım.

Bir hususta bu akaryakıt istasyonunun yakıt tankları yolun altında yer almakta. Bu yol imar planında işli ancak her nedense kullanıma açılmamıştır. Acaba bu yakıt tankları yolun altında diye mi açılmamaktadır. Bununla ilgili krokiyi de en alta sizlerle paylaşacağım. Peki vatandaşın hakkı olan yolu kullanıma nasıl açmazsınız teyze oğlu hatırı namı?
Aslında açıkladığım tüm detaylarda yer alan bilirkişi ve yargı kararları neden uygulanmamıştır?

Mordoğan Belediye Başkanı Sn ÇAKIR bu konuya yakın, yani mahkeme kararlarını uygulamamak nedeniyle 2008/8 Esas ‘008/44 nolu mahkeme kararında Görevi Kötüye Kullanma sucu işlediği de yer almıştır. Peki daha öncede böylesine bir suç işlemişiniz ve yargıya taşınmış, üstelik suçlu bulunmuşunuz da.


Mordoğan Belediye Başkanı Teyze oğlu olduğu için mi görmezden mi gelmiştir? Yoksa Latif ÖZKAN AK Partiliyim bana bir şey olmaz mı demiştir?

Niye benim bir teyze oğlu, dayıoğlu, amcaoğlu bir belediye başkanı olmadığından mıdır imar planlarım durdu?

Şimdi KARABURUN Kaymakamlığını, Cumhuriyet savcılarını ve elbet İzmir Valiliğine göreve davet ediyorum bu bir suç duyurusudur.

Notlarım;

1) Grand Plazada 20 kişi daha işten çıkarılmış. Haydar BALLI’DA Cuma günü tüm çalışma arkadaşlarıyla vedalaşmış. Grand Plazadaki çiceği burnunda yeni genel müdürü ilk iş olarak, İlkben Savran hanımı görevden aldığı söylenmekte. İlkben hanım ısrarla gerekçenizi öğrenebilirmiyim  desede gerekçesi yok demiş diye söylentiler yayılmakta.

2) Hayati ÖZTÜRK Başkanın yakınlarından olmasına rağmen belediyeden ayrılmış denmekte.

3) Balçova Belediyesinde Kültür Müdürü Ertuğrul Keskin’ Balçova belediyesine alınan tüm tabloları alt komşusu olan ressam beyefendiden aldığı söylenmekte, bu tabloları Kipamı aldı yoksa belediye kendisimi almış?


4) Cengiz Başkurt’un Kültür ve Sosyal işler müdürlüğünde görevi neydi?

5) C inşaat firması sürekli Balçova Belediyesine fatura kesiyormuş, ne işleri yaptırıldı da bu faturalar kesiliyor?

6) Balçova Belediyesi Gelir İşlerinde enteresan gelişmeler oluyormuş.

Sağlıkla Kalın
Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder