19 Aralık 2011 Pazartesi

BELEDİYENİN MÜCİZESİ

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Belediyenin Mucizesi


  Narbel planına geçmeden önce sizlere kısa bir hatırlatma yapacağım.24 Ekim 2008 Başkan Kocaoğlu: “Zor işleri severim” diye başladığı söze, Önümüzdeki ayın sonunda NARBEL Yolu’nu hizmete alarak zor denen bu işi de başarmış olacağız diyerek bitirmişti. 370 metre uzunluğundaki yeni imar yolu, 540 günde tamamlanacak. Ve bedeli 11 milyon TL idi.
  İzmir’in en pahalı yolu, unvanını aldı almasına da bu yol kullanılamıyor. Bırakın otobüsleri normal binek arabaları çıkamıyor. En komiği ise yolun sonundaki apartmanın önüne beton barikatlar kurulmuş. Neden diye merak ederseniz. Olası bir kazayı engellemek için. Koskoca bir belediye bir yol yapamamıştır. Bunun aksini söyleyebilir misiniz? Yol eğimi denilen detayı göremediniz mi? Koskoca belediyede bunun hesaplamasını yapacak biri yok muydu? Sokağa atılan para bizlerin parası, bunun hesabını elbet vereceksiniz. Bugün bu yola çıktım. İçim acıdı ve sizin söylediğiniz gibi zor işleri severim sözüne layık, ne yazık ki zor bir yol olmuş. Ve bu kullanılamayan yolun hesabını önce İzmirli bir vatandaş olarak soruyorum, sonrada İzmir Valiliğini göreve davet ediyorum. Bu kullanılmayan pahalı yolun hesabını sorsun diye… Üstelik bu yolun 1/25.000 ölçekli planlarına işli olmadığı da söylenmekte.
  Gelelim asıl konumuza NARBEL Plan Tadilatı bildiğiniz üzere meclisten oyçokluğu ile geçti. Hem de Hukuk kararlarını hiçe sayarak geçti. Bu hukuk kararlarını etraflıca sizlere aktaracağım.
  T.C İzmir 4. İdare mahkemesinin 01.02,2011 Tarihinde, 7 sayfalık bilirkişi raporunda, “Özel mülkiyet olan parselin Ağaçlandırılacak Alan olarak düzenlenmesinin Planlama İlke ve Esaslarına uygun olmadığı görüşüne ulaşılmıştır. Diye karar çıkmış. İzmir Büyükşehir belediyesi istimlâk bedelini bedavaya getirmek adına itiraz etmiş.
  T.C Bölge İdare mahkemesi 22.02.2011 tarihinde itirazı da ret etmiş. Etmesine de Büyükşehir kanunların çok üstünde olduğunu düşünmüş olacak ki yılmamış kararından 11.07.2011 Pazartesi günü mecliste oylamaya sundu. Ya sonuç ne derseniz oyçokluğu ile geçti. Hem de gözlerimin önünde geçti. Geçti de ne oldu sadece meclis üyeleri tekrar savunma yazacaklar tekrar müfettiş gelecek yine beni çağıracaklar, yine ifade vereceğim hem meclis üyelerine hem bana yazık değil mi?
  Neyse biz konumuzu dağıtmayalım aksiyona şimdilik yer vermeyelim. Bu NARBEL Yolundaki Seher apartmanının bulunduğu yer yeşil alan ve yol görünmesine karşın her nasılsa ruhsatlandırılmış. Eğer bu apartman burada olmasaydı bu kadar eğim olmayabilirdi. Şimdi siz geçmişte hata yapacaksınız ve sonuç olarak hatanızın faturasını buradaki dava konusu edilen parsellere yükleyeceksiniz. Bu biraz abartılı bir fatura olmaz mı? Buradaki parselleri bir anda ağaçlandırılacak alana çevireceksiniz. Diğer yandan Aziz Başkanın Bayisi olduğu Giraud Ailesinin yerini Doğal karakteri korunacak alandan çıkarıp 850 konut yapılmasına müsaade edeceksiniz. Hz İsa’nın mucizesi nedir? Sopasını kaldırıyor hasta iyileşiyor. Asıl mucize Büyükşehir belediyesinde imar sopasını bir kaldırıyor hop sana 850 konut. Asıl mucize bu. Başkana yakın olanlara bu mucize işliyor, baş danışmana işlediği gibi.
  Bu davalı yerleri bizzat yerinde inceledim içinde bulunan ağaçları saydım beşi geçmiyor, bu sene oldukça yağış almasına karşın ota zarar veren ayrık otu bile yeşermemiş. Hangi ağaçlandırılacak alandan söz ediyorsunuz anlayamadım. Belediye ücretsiz toprak analizi yapmaya başladı sevabına buranın toprak yapısını bir inceletin. Toprağı elime aldım kireç taşı gibi hangi ağaç yetişir burada Allah Aşkına.
  Devamı gelecek hem de inanamayacağınız boyutta, meclisten geçen bu plan bir yazı dizisine sığacak boyutta değil.
  Son sözüm İzmir Milletvekili Alaattin YÜKSEL’E siz neredesiz, İzmir Büyükşehir Belediyesine bu kadar mülkiye başmüfettişi geliyorken siz ne yapıyorsunuz? Sizinle kısa bir sohbetimiz olmuştu son derece konusuna vakıf bir o kadar da centilmen bir beyefendi nasıl oluyor da sessiz kalabiliyor. İzmir halkı sizi niye seçti? İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kadar mucizevî planları meclisten geçirebiliyorken bir cin çıkabilir lambadan değil mi?

  Notlarım;
  Balçova Kipanın mahkeme kararı yolda, ayrıca meclis tutanaklarına geçen konuşmalar sizi hayrete düşürecek cinsten.
  Sağlıkla Kalın
  Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder