19 Aralık 2011 Pazartesi

KOCAOĞLU'NA SORULAMAYAN SORULAR 2

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş

Eklenme Tarihi:
2011-08-14 01:34:34

Okunma Sayısı: 2950

Yorum Sayısı: 33
Kocaoğlu’na Sorulamayan Sorular 2


Öncelikle bana yorumlarıyla katılan tüm okuyucularıma teşekkür ederim. Elbet bana kızanlarda var ancak her şey gün yüzüne çıktığında herkes kendince bir yorum yapacak. Yorumlar kulaktan dolma olmasıyla, o dedi, bu dedi oldu size dedikodularla, gerçeğe ulaşmak çok zor. Ben,  sorgu tutanaklarından olduğu gibi sizlere gerçekleri yazacağım.Sizlerde yorumlarınızla katkıda bulunarak, üstü kapalı kalmış bilipte söyleyemediğiniz konuları dile getirerek belki de vatandaşlık misyonuzu üstleneceksiniz Lütfen yorumlarınızı kişiselleştirmeden yazarsanız çok sevinirim.Bana olan kızgınlıklarınızı, hatta hakaretlerinizi  curukelmalar@gmail.com yollayın.Burada her birimize düşen görev var. Neyse lafı dolandırmadan konumuza dönelim.
Geminin omurgası Sn Pervin Şenel Genç neden içeride demiştik, kendi bireysel çıkarları için mi kendimce pek sanmıyorum yanılabilirim ifade tutanaklarında hep birlikte karar vereceğiz.
İZELMAN’ın kiracı olarak işlettiği Çankaya katlı otopark ihalenin iptal edilmesi konusunda neler yaşanmış? Önce bir ona bakalım.
01.02.2011 Tarihinde Pervin Şenel Genç  İzelman Genel müdürü Hüseyin Kırmızı ve Emlak yönetimi daire Başkanı Seral Selçuk Savcı arasındaki görüşmede “BU İHALENİN İPTAL EDİLMESİ Çankaya katlı otopark encümen kararı ile kiraya verilmesi ile ilgili çok talepler olacağı gibi buna başka bir formül düşünemeyiz mi” Pervin Şenel Genç ihalenin iptal edilmesi için yapacağız o stratejiyi belirleyeceğiz. Diye belirttiği, Pervin Şenel Genç  “ Bizim encümen olarak şeyimiz saptamamız lazım tavan ne olur katlamalı oluyorsa ne gerekçeyle hazır olmamız lazım veya dosya alanları gerekçeyle iptal etmemiz lazım, ihaleye gidilmeden öncede ihale esnasında da çok hazırlıklı olmamız lazım. O ZAMAN İPTAL EDECEĞİZ BUNUN KİKİ MİKİ OLMADIĞI İÇİN FAZLA ŞEY ALMIYORUM, iyi gelirsin Perşembede konuşalım şey yapalım dosya durumuna göre,” diye belirttiği. Pervin Şenel Genç’in Hilmi beyle olan görüşmesinde ise “şimdi Vakıflar oraya ortak olduğu için yapmak zorundayız, fazla katılım olursa iptal ettik diyeceğiz yani tedbirli olacağız.”
Tülay Azeri ve Pervin şenel Genç arasındaki görüşmede Çankaya katlı otopark ihalesi ile ilgili 6 kişinin şartname dosyası aldığı 3 kişinin daha alacağı ve toplam 9 dosya alınmış olacağı konuşulmuş. Encümende bulunanların toplanarak izlenecek yolun belirleneceği, bu nedenle encümen toplantısından önce gelenlerin mali polis olabileceği ve solanda dinleme cihazı yerleştirerek bu konuşmaların kaydedilmesinden korktukları için salonda bir inceleme ve arama yapılması gerektiği konusunda aralarında, konuştukları.
Pervin Şenel Genç ile İBB Özel kalem müdürü Levent işler arasında yapılan görüşmede ise Pervin Şenel Genç “ Aziz Başkanın nerede olduğunu kendisine İHALE İLE İLGİLİ BİR NOT GÖNDERECEĞİNİ” belirttiği ve daha sonrada Levent İşler telefonla, Pervin Şenel Genç’e zarfı verdim başkana, diye telefon konuşması.
Gizli izleme kayıtlarına takılan izleme görüntülerinde ise,  Aziz Kocaoğlu- Pervin şenel Genç arasında yapılan görüşmede ise, AZİZ KOCAOĞLU  “İptal edilmiş zaten”  Pervin Şenel Genç “ Tabii iptal edebilmek için yaptık öbür firmaların üstünde bıraktık izelman çekilse iptal itiraz hakkı doğacak diye bu şekilde yakaladık” Aziz KOCAOĞLU “İptal edelim” Pervin şenel Genç“ha ihaleye çıkarmayalım mı” Aziz KOCAOĞLU “İhaleye çıkmasın”  
Şimdi sormak lazım bu ihale yanılmıyorsam Dört milyon Türk Lirasına kadar çıktı neden ihale iptal edildi, kamu zarara uğratılmadı mı? Pervin hanım içeride neden? Başkanın verdiği talimatları dinledi diye mi?  Kendine bir çıkar mı sağladı bence hayır. Evet, bürokrat olarak bakıldığında ihaleye fesat karıştırma suçu işlendiği aşikâr. Peki, bu talimatı kim vermiş? Vicdanen bakıldığında ise yazık olmuş.
Evet, aslında bu kayıtları sizinle paylaşmamım nedeni ise herkesin gözünde bu baskın siyasidir, diyenlere karşı siyasi bir operasyon olmadığı gerçeğini sizlerle paylaşmaktır. Bu devletin savcıları ve polisleri bizlerin düşündüğünden çok çalışıyor. Beş sayfalık soruşturmayı deşifre ederken yoruldum hata yapmamak adına. Bir de siz düşünün Savcıların nasıl yorulduğunu. Ortada somut bir şeyler olmasa neden bu operasyonu yapsınlar. Onlar ister mi bu kişilerin düşmanı mı onca dosyaların içerisinde hata yapmamak adına aylarca çalışıyorlar. Ben elimdeki sorgu tutanaklarını okurken yoruldum hatta bunaldım yok artık dediğim birçok detay var bunları da sizlerle paylaşacağım
Son sözüm Ersu Hızır’ a sizin ifadelerinizi de yayınlayacağım ancak bu yazımda bir şeye değinmeden edemeyeceğim merak içerisindeyim size sorulan soruların birine aklım takıldı,”Büyükşehir Belediye Başkanının Bakanlığa yazdığı hangi yazı basına sızdırılırsa bakanı 3 gün tutmazlar, hangi ekip Aziz beyle ilgili ciddi dosya hazırladı. Bu dosyaları seçimlerden önce kim patlatacak, bu dosyanın içerisinde Alaattin YÜKSEL ve Selim GÖKDEMİR’İN hangi konularda ilgisi var, hangi gökdelen 100 trilyona gitti. Piriştina’nın değiştirilen planı nedir? Balçovadaki migros ta kiraya verilen yerlerde kimler hangi menfaatler karşılığında kayrıldı, nemalanan kimlerdir açıklayınız?”
Sn Hızır’ın Cevabı “ Bu konular basında yer almış konulardır özel bir niteliği yoktur. Geçen konular medyada yer alır bunlarda değişik ortamlarda konuşulur” cevabı bana biraz kısa ve niteliğinden çıkmış geldi yorum okurların.   
Gelecek yazım  İZMİRDE HAYAT VAR masa üstü filminin ihale aşamasını tüm detaylarıyla kaleme alacağım. Diğer soruşturma tutanakların ada değineceğim o zaman tüm kapalı kapılar ardındaki olayların gerçek boyutunu göreceksiniz
Bana gelen yorumlara değinemeden geçemeyeceğim,
sayın yazar; İzmir ile ne kadar alakasız olduğunuz bu yazınızda çok net anlaşılıyor. siz daha bu şehrin gelmiş geçmiş en efsane başkanı Merhum Ahmet Piriştina'nın oğlunun adını dahi bilmeden araştırmadan karadüzen kendi duygularınızla yazan bir kişisiniz. ben size söyliyeyim CHP den aday adayı olan Merhum başkanımız Ahmet PİRİŞTİNA'nın oğlu Levent PİRİŞTİ'nadır. Ve şunu iyi bilin siyaset Ticaretten ayrı bir kavramdır. bu konuyla ilgili yapmış olduğunuz yorum çok gereksiz ve boş. umarım bu yorumum yayınlarsınız. iyi günler..
Yorum:
Nivent Hanım yazınızda bahsettiğiniz ARENA'nın EFSANE Başkan Ahmet PİRİŞTİNA ile bir ilgisi olmadı.Oğlu Levent Piriştina iki ortağı ile birlikte çalıştırıyor.Rahmetli Başkan ruhsatsız mekanlara bile gitmezdi değil ki ruhsatsız bir işletmeyi çalıştırsın.Oğlunun çalıştırmasına da izin vermezdi.

Bu aşağıdaki yorum beni gerçekten kırdı evet Aşk Olsun Sana Çocuk oyunundan sonra bu tiyatroculara tiyatronun bu denli boş olmasının nedenini öğrenmek için çay bahçesinde oturdum buraya kadar doğru ihale yolsuzluklarından da bahsettiğim doğru. Ancak beni şaşırtan İzmir belediyelerinden benim bir ihale alabilmem mümkün müdür önce bunu bir vicdanen sorgulayın ondan sonra yorum yazın her kim iseniz.
Yorum:
dedikodu yaparak gazetecilik yapılmaz. bir akşam sizde bir çay bahçesinde birilerini çekiştirerek dedikodu yapıyordunuz. devrisi günde köşenizde aşk olsun sana cocuk diye bir yazı yazarak chp ye saldırıyordunuz. o masadaki konuşmalarınızı dinledikte sonra pes dedim. ihaleler konuşuyordunuz. yanınızdada firmalar vardı. kimin bilgisini kime veriyordunuz anlıyamamıştım. sizi suçlamıyorum asla amacım hakaret falanda değil sadece kulak misafiri oldun ve dehşet yaşadık. bu türkiye bumu solculuk diye üzğldük. ve hala şaşkınlık yaşıyoruz. Ve selam. çaybahçeleride herkes herkesi dinliyor hele yan masanızdaki bir gazeteci veya bir siyasetçiyse daha dikkatle dinlenilir.umarım sansur yemez bu yazı. 

Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

1 yorum:

  1. Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc Temsilcisi. Biz 3% anaSayfa Ödeme oraninda Kredi sunuyoruz.Bu (CEO) e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen
    varsa: xavigeradloanfirm@yahoo.com
    Eklendi sadece Aiicco Sigorta plc Izin Alir 20 yas üzeri yazidan.
    Bireysel Krediler Yatirim.
    Isletme Kredileri Yatirim.
    Konsolidasyon Kredi.
    Insaat Krediler.
    Bir'in Daha yaygin Ödeme yasindaki Your Language.
    Plani Çirak AYLIK ve yillik Ödemeler arasinda yorumsuz yapin.
    Esnek Kredi kosullari.
    Yil 5000 8000.000.00 Euro Kadar Kredi yok.
    FIRMAMIZ Güvenilir, Verimli, hizli ve yürüt BIR islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir, E- posta: xavigeradloanfirm@yahoo.com

    YanıtlaSil