19 Aralık 2011 Pazartesi

OLMADI AZİZ BAŞKAN



Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş

Olmadı Aziz Başkan

Gazetelerde manşetten verilen haberlerde “EXPO 2020 Resmi adaylık mektubu başkansız veriliyor” Sayın Valimiz Cahit KIRAÇ beyin açıklamalarında “Son günlerde kendisiyle birkaç görüştüm. Moralinin bozuk olduğunu ve katılamayacağını belirtti.” Heyette yer almaması ile ilgili soru, Kocaoğlu’nun kendisine yöneltilmeli dedi. Peki, Sayın Kocaoğlu bu konu için ne dedi “PROTESTO diyenler abesle iştigal ediyorlar” Sayın Başkan bizler size oylarımızı verirken ne için verdik İzmir ilini niye size emanet ettik? Bizi layıkıyla temsil edin diye. Peki, İzmir için böylesine önemli bir konu, EXPO'ya böylemi sahip çıkacaksınız? Her ne olursa olsun siz İzmir’de yerel yönetimlerin başısınız, geçen sürede kıl payı kaybettiğimiz EXPO’yu bir daha kaybetme lüksümüz yok geminin kaptanı olarak orada olmalıydınız. İzmir halkının hayallerini umutlarını riske atma gibide lüksünüz olamaz olmamalı.
Şimdi gelelim bugünkü konumuza, bu dosya bana geldiğinde elbet yine şaşırdım. Bir kerede büyükşehir belediyesi bir okul, sağlık tesisi yada arkası olmayan herhangi bir vatandaş için imar komisyonundan ret çıkan bir kararı tekrar gündeme getirerek onadığını göreyim. Neyse biz konumuza dönelim.
Güzelbahçe Belediyesi imar plan notlarında “Konut adalarında bina boyutları denize paralel 16m denize dik 22m yi geçemez” şartı vardır.
Güzelbahçe Belediye Başkanlığınca 06.09.2005 tarih 51 no ile meclis kararı alınıp. Büyükşehir belediyesine sunulan Maltepe Mahallesi L17b-14a-3d pafta 58 ada 14.15.16 parsellerin imar planı değişikliği yasaya aykırı olarak yapılmıştır. 30m 10cm denize paralel bina boyutu onanmış. (Hiçbir şekilde değiştirilemez olan denize paralel 16m şartı 30m 10cm çıkarılmış. Nerden mi bu kanıya vardım? Büyükşehir Belediyesi İmar ve bayındırlık Komisyonunun 19.04.2006 tarihli toplantı raporunda “konut adalarında denize paralel 16m2yi geçemez dik bina boyutu 22m’yi geçemez” koşuluna aykırı olması gerekçesiyle reddine karar veriliyor. O tarihte imar komisyon başkanı kim? Bilgin ERÜNAL ve yedi üye olumsuz rapor vermiş. 08.05.2006 meclis tutanaklarında 1/1000 ölçekli plan değişikliği meclis kararı ile ret olurken ne değişti de? 11 ay sonra 09.04.2007 tarihinde İzmir büyükşehir meclis kararında oy birliği ile geçti?
Burada yine soyadı faktörümü öne geçti. GÜREL soyadı plan notlarını ihlal edecek bir güce mi sahip?
06.09.2005 tarihinde meclis kararında onanan plan tadilatı neticesinde Güzelbahçe belediye başkanı imzalı 1/1000 ölçekli planda onaması yapılan ve arkasında Sayın Kocaoğlu’nun imzası bulunan krokide 7.50 olan temel krokisi bir anda kadastro müdürlüğünün verdiği aplikasyon krokisinde 9.00 oluyor. Hadi diyelim krokide hatalı yazıldı da inşaatta mı hatalı yapılıyor? Plan tadilatı eğer bu belgelerdeki gibi yapıldıysa? Tamamen yanlış tekrar soruyorum 11 ay önce imar komisyonunca reddine karar verilen yerde ne değişti de onaylandı? Şimdi Aziz Kocaoğlu’nun söylediği gibi "Boğaz 9 boğum, biz 18 defa boğazımızdan kelimeleri yutkunarak geçiriyoruz." diyelim ne diyelim? Yorum sizlerin!
Bana yorumlarıyla katılan e-mailleri ile destek veren siz okurlarıma çok teşekkür ederim. Ancak bana burayı da incele demek çok kolay lütfen e-mailime birkaç veri yâda evrak yollarsanız seve, seve incelerim her zaman dediğim gibi burası benim değil sizlerin köşesi. Elbirliği ile her şeyin üstesinden geleceğiz.
Notlarım:
• 2010 Haziran ayında belediye çalışanlarına yollanan tasarruf tedbirleri doğrultusunda istihdam edilmiş olan personelin azaltılması hususunu tüm detayları ile açacağım. Bu işten çıkartılan kişilerin yerine kimler alınıyor.
• Haydar Ballı’nın oğlunun nişanlısı ile yapılan beş yıllık sözleşmeyi sizlere açıklayacağım. Belediyede çalışanlar oğulları bitti gelinleri işe alınmaya başladı. Bunun adı nedir?
• İZSU'ya 4982 bilgi edinme kapsamında sorduğum soruya henüz yanıt alamadım. Bu konuyu da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.
• Nerde kalmıştık, yazısında geçen konuşmaları ben kaleme almamıştım, olduğu gibi yayınladım. Muharrem Derbentoğlu’nun hangi nedenden dolayı açacağı mahkemeye dâhil olacağım?
Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder