19 Aralık 2011 Pazartesi

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Yazarın Diğer Yazıları:


Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Sözün Bittiği Yer


Benim rahmetli babam bir dolandırıcı, yâda azılı bir katil olabilirdi,

Amcamda tecavüzcü yâda hırsız olabilirdi,

Yâda rahmetli annem genel evinde çalışabilir
di. Bu örnekleri,  çoğaltmak mümkün. Soyağacımda bulunan birinci derece yakınlarımdan birinin katil, hırsız var diye beni devlet ihalelerinden men etme gibi kimsenin, bir hakkı olamaz, olmamalıdır da kişiler kendilerinden sorumludur buraya kadar hem fikirim.

Ancak bölücü örgütün sözcüsü Leyla Zana beyanatlarında, Bebek Katiline Sayın ÖCALAN diye hitap eden kişinin akrabası olduğu iddiaları, geçmiş yıllarda, basında yer alırsa. Hele yazılarını okumaktan büyük keyif aldığım Sn Yalçın BAYER kendi köşesinde bir değil birkaç kez yer verirse İzmirliler bu haberi okuduktan sonra bu ihalelere, karşı çıkar.

Leyla Zana yine geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı.” Bu süreç artık kendi kaymakamımızı, valimizi, kendi içimizde seçme sürecidir. Süreç artık önderliğimizin (Abdullah Öcalan) aramızda olması sürecidir. Gerillalarımızı artık aramızda, kendi içimizde görme sürecidir. Bu sözleri söyleyen kişinin akrabası olduğu iddia edilen kişi İBB ve Karşıyaka Belediyesinden büyük ihaleler alıyormuş.

Bahsi geçen firma neden benim ilgi alanıma girdi derseniz eğer, Hatay caddesine döşenen taşlar 20 TL yerine 120 TL ye yapılıyorsa kimdir bu firma diye araştırdım. İzmirlinin cebinden bir kaldırım taşına 16 milyon ödenmesi çok geldi. Sayın Yusuf Kenan Çakar’da bu soruyu sordu başına neler geldi. Sn KOCAOĞLU her zamanki gibi Bol Küfürlü cevap verdi.
Şimdi,  bu yazıdan sonra, herhalde bende küfürden nasibimi alacam.

Bugün şehit analarını, gazileri ağırlayan başkan elbet gereğini yapacaktır.

İzmir’de ihale alan hiçbir kimsenin etnik kökeni dini mezhebi bizi ilgilendirmemeli, bir bayrak altında yaşıyoruz.
İzmir’i İzmir yapan değerlerimiz var. 29 Ekim mitingleri bile diğer illerden çok farklı geçer, milli bayramlarımıza sahip çıkarız en önemlisi bayrağımıza saygımız büyüktür. Düşmanı buradan denize döktük. Şehitlerimize saygımız da büyüktür.
Umarım aşağıda yayınladığım gazete haberleri sadece ve sadece isim benzerliğinden ibaret olmasını diliyorum.
Beni rahatsız eden gazete haberlerini alta sizlere sunuyorum yorum sizlerin.

Sinan KARA, Hamdi TÜRKMEN, Erdal İZGİ, Erol YARAŞ, Yusuf İNAN, Gönül SOYOĞUL, Ümit YALDIZ Deniz SİPAHİ, Hasan TAHSİN, Ertan SAYIN, Ahmet KAPLAN gibi yazarlarımız bu durumu mutlaka ele alacaklardır.

Sağlıkla Kalın
Nivent Kurtuluş




'Islatalım'
Ankara'daki operasyonda, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri görevlisi ile ihale kazanan firma sahipleri arasında, 'Bunu ıslatalım' ifadesinin yer aldığı telefon konuşması saptandı
TOLGA ŞARDAN, TÜRKER KARAPINAR Ankara
Ankara'da bir grup müteahhidin Sağlık Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere devlet kurumlarındaki ihaleleri paylaştırdıkları iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında Koray Aydın'ın Bayındırlık ve İskân Bakanı olduğu dönemde müsteşar yardımcısı olan ve "Vurgun operasyonu" sonrasında yargılanan Sedat Aban da gözaltına alındı.
Aban, Aydın'ın istifasına yol açan Bayındırlık Bakanlığı'ndaki büyük çaplı ihalelere fesat karıştırıldığı, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle başlatılan Vurgun operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Aban'ın da aralarında bulunduğu 567 sanık hakkında 18 yıla kadar değişen hapis istemleriyle Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sürüyor.

Mobilize ekipler
Kolon operasyonunda organizasyonda yer alan şirketlerin, mobilize küçük ekiplerle ihalelerin askıya çıkarıldığı illere giderek "girme" ya da "çıkma" karşılığı ihalelere girmek isteyen yerel şirketlerden para aldıkları ve ihalelere fesat karıştırdıkları saptandı.
Büyükşehir Belediyesi'ni ilgilendiren ihalelerdeki kilit ismin de Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli Şube Müdürü Mehmet Nuri Yüksel'le birlikte gözaltında bulunan raportör Mehmet Ali Ertürk olduğu iddia edildi. Ertürk ile ihaleleri kazanan firma sahipleri arasında, "Bunu ıslatalım" ifadesinin yer aldığı telefon görüşmeleri tespit edildi.
Sokakta Yaşayan Çocuklar ile Madde Bağımlısı Çocuklar Rehabilitasyon Kompleksi'nin ihalesinde de işleri organize eden müteahhitlerle bağlantıyı da bu ismin kurduğu iddia edildi.

Yine aynı şirket
Operasyonda mercek altına alınan Venedik İnşaat da Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı'nın inşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 3. Kolordu Komutanı Korg. Ethem Erdağı'nın da sanık olarak yargılandığı Askeri Mahkeme'deki davada gündeme gelmişti. Operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınan 6 kişi de Ankara'ya gönderildi. İzmir'deki 9 firma yetkilisinden birinin hacda olduğu, ikisinin arandığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı'ndan bir mimar da gözaltına alındı.
Emniyet Sözcüsü İsmail Çalışkan da Bayındırlık Bakanlığı ihalelerinin de incelendiğini açıkladı.
Çalışkan, gözaltına alınanlar arasında 55 firmadan 47 yetkili, 4 Sağlık Bakanlığı çalışanı, Ankara Belediyesi'nden iki görevli olduğunu, 24 kişinin arandığını kaydetti.
Şüphelilerin sorgularına Ankara Emniyeti'nde devam edilirken, durumu ağırlaşan Diyarbakırlı firma sahibi Ş.A. hastaneye kaldırıldı. İncelenen şirketler arasında, eski DEP Milletvekili Leyla Zana ve eşi Mehdi Zana'nın akrabası olan Azat Yeşil'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Hiperpol İnşaat da bulunuyor.
Alınan gizlilik kararı uyarınca şüpheli avukatlarının dosyadan bilgi ve belge almaları yasaklandı.

Akdağ İnşaat'a takipsizlik
Gözaltına alınan Akdağ İnşaat Ltd. Şti. yetkilisi S.A. hakkında Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun "ihaleye fesat karıştırmak" suçundan 2004'te suç duyurusunda bulunduğu, ancak takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, "İncelenen şirketlerde ne benim ne de eşimin herhangi bir ortaklığı söz konusu değildir. Ben veya eşimin ortak olduğu iddia edilen R.G. isimli şirketi ilk kez duydum" dedi.
İşte incelenen şirketler
Meç, Dinamik Grup, Gönka, H. Avni Özüden İnşaat, Hiperpol, Kanyol, İzka, STB İnşaat, Emtaş, Doğru, Zeki Doğru İnşaat, Venedik, Bozkaya, Güzelyapı, Azem, Onyıl, Arzem Demir, Toprakyapı, Gökbulut, Diçmer, RG, Özsözgün, Hasan Kurt İpek, Barlık, Seç, Şira, Demirez, Ekta, Madanoğlu, Tayfunsan, Güryapı, Gağdelen, Soylu, Serkan, 3-M, Berrak Yapı, Deniz, Cemaller, Cemaloğlu, Bileklioğulları, Derya ve Deniz, Alattin Keskin, AZK, Akdağ, Karadağ, Yankı, Özbarlık İnşaat, Bakan, Aksaş, Gülgün, Bülent Gündüz Kanat İnşaat, Özfidan, Diçmer, Baytim, Gelişim, Ekcan.




‘BAYINDIRLIK'TA Sacayağı’ başlıklı dünkü yazımızın bir bölümünde yer alan ve bir müteahhidin aktardığı MHP'nin 'üç hilalli' genel merkez bina inşaatının hesaplarının açıklanması isteğine dün sabah açıklamalar geldi.
MHP yöneticilerinin bu konuda inanılmaz hassas davrandıkları dikkat çekti. Bu olayı rakamlarla önümüze serdiler.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, hesapların incelenmesi için hemen bir açıklama yaptı. Şevket Bülent Yahnici aynı konudaki duyarlılığı ortaya koydu. Genel Muhasip Ümit Şafak da binanın yapımıyla ilgili olarak ayrıntılı rakamlar verdi.
Şafak, ‘‘İlk önce şunu bilmenizi isterim, genel başkanımızın ‘Bu inşaata tek kuruş bağış almayacaksınız' diye talimatı vardır. ‘Bu inşaatta kimsenin tek kuruş hakkı olmayacaktır, bu partiye haram bulaşmayacaktır' diye... Bu konuda çok hassasız’’ diyor.
Balgat'taki genel merkez binanızı kim yapıyor?
- Biliyorsunuz geçen yıl temeli atıldı. Hesaplarını ben yönetiyorum. İnşaatı da profesyonel şartlarda Yüksel İnşaat'ın bünyesindeki Aysel firması yapıyor. Maliyet artı % 2.5 kárla yapıyor. Yaklaşık 25 bin metrekare olacak. Şu ana kadar kaba inşaatın % 45'i tamamlandı.
Kaça ihale edilmişti?
- 2000 yılında 958 milyar harcadık. Bu yılki de 1 trilyon 862 milyar lira olacak.
Kaynak...
- Meşru kayıtlarımızdan görebilirsiniz. Partimiz 4 trilyon 463 milyar lira Hazine yardımı aldı. 2 trilyon 15 milyar lira repo geliri elde ettik. Yani MHP tamamen devletten aldığı para ile yapıyor bu inşaatı...
Yolsuzluklar...
- Genel başkanımızın hassasiyeti biliniyor. Şu memurunuz, şu bakanınız, müsteşarınız yolsuzluk yapılıyor denilsin sonuna kadar üzerine gitmeye hazırız.
MHP'nin ‘‘üç hilalli’’ genel merkez binası inşaatıyla ilgili söylentilere açıklama yaptı


Bahçeli: Harcamalar incelensin
HÜRRİYET Gazetesi'nde 23.8.2001 Perşembe günü 'Yeter Söz Milletin' köşesinde yayınlanan Sayın Yalçın Bayer imzalı ‘‘Bayındırlık'ta Sacayağı’’ başlıklı yazıda Milliyetçi Hareket Partisi'nin yaptırmakta olduğu genel merkez binası ile ilgili harcamaların incelenmesi arzulanmaktadır.
Sayın Bayer'in bu düşüncesine yürekten katılıyoruz. Bu nedenle holdingimizin iki mali analisti ile Anayasa Mahkemesi ve Maliye Bakanlığı görevlilerden oluşturulacak bir heyetin bu konuyu incelemesini müsaade edeceğimi bilmenizi isterim.
Belki böyle bir yaklaşım yasal gelirler ile de bir siyasi partinin rahatlıkla bütün faaliyetlerini yürütebileceğinin ortaya çıkması açısından bir örnek teşkil edecektir.
Saygılarımla.
Dr. Devlet Bahçeli-Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı
Bayındırlık’ta inanılmaz iddialar


BAYINDIRLIK Bakanlığı'ndaki 'Vurgun Operasyonu' ile ilgili olarak birçok müteahhitle görüştük.. Bunlar arasında Güneydoğu kökenli olanlar da vardı.
Yapı İşleri'ndeki % 15-10 gibi düşük kırımlı ihalelere dikkat çeken müteahhitler ilginç şeyler anlattılar:
‘‘Sedat Aban, yıllardır bakanlıkta; önce Yapı İşleri Müdür Yardımcısı, sonra Genel Müdür olarak görev yaptı. Bakan Koray Aydın gelince, Sedat Aban'ı Müsteşar Yardımcılığı koltuğuna oturttu. Çünkü ihale işlerinin nasıl dağıtıldığını iyi biliyor Aban... Solcu olduğunu bilmiyor mu, biliyordu. Şimdi de bunları Marksist diye suçluyor. O zaman MHP, Apo, PKK ve Şehit Anaları üzerinden hiç politika yapmasın.’’
Ankara'dan bir müteahhidin söyledikleri de şu:
‘‘Emin olun ihale alan Güneydoğu kökenli inşaat firmalarının sahipleri arasında PKK'ya yardım ve yataklıktan cezaevinde yatan müteahhitler bulunuyor. Ne yazık ki, bu gibi müteahhitlere Güneydoğu'da Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekát gibi önemli kurumların inşaatları veriliyor. Çoğunda güvenlik soruşturmasının aranmaması dikkat çekicidir.’’
Bu müteahhide, ‘‘Aban'ın kolladığı müteahhitlik firmaları var mı?’’ diye soruyoruz. Yanıtı şu:
‘‘Aslen Urfalı olan Aban'ın İller Bankası yoluyla verilen kamu ihalelerinde geniş bir havuzu vardır. Aban'ın kolladığını bildiğim firmalar arasında; İÇKA İnşaat/Yıldızlar İnşaat (Sahipleri Edip ve Müfit Eren); Kanatlar İnşaat, MEGA İnşaat (M. Emin Kaya), Kuzu Toplu Konut, Kur İnşaat en ünlüleridir. STB'yi dün yazdınız; sahibi Azat Yeşil'dir; üç paravan firması daha vardır. Hiperbol ve Haşim İzol'un sahte belgelerle yeterlilik aldıkları müteahhitlik çevrelerinde konuşulmaktadır.’’
Bir ara ‘‘Türkiye'de hiçbir ülkede olmadığı kadar müteahhit var. Müteahhitlik hizmetlerinde Güneydoğulular egemen gözüküyor’’ dediğimde yanıtı şöyle oluyor:
‘‘1977'de Ecevit hükümetinde Bayındırlık Bakanlığı yapan Şerafettin Elçi döneminde inanılmaz sayıda müteahhitlik karnesi verilmiştir. Artık eskisi gibi Karadenizli müteahhitler ünlü değildir.’’
Konuştuklarımızdan birine, ‘‘Bayındırlık ihalelerinde komisyonla iş dağıtan Diyarbakırlı organizatör Mustafa Eriş şimdiye kadar hangi müteahhitlik işini yaptı?’’ diye soruyoruz.
Yanıtı şaşırtıcı:
‘‘Ona gazeteniz güzel bir ad takmış; maestro diye... Onun yol, garaj, fabrika inşaatı yoktur; yani işadamı değildir, bakanlıktaki ihaleleri organize eder. Birkaç trilyon Hazine bonosu olduğu söylenir; tahvillerini teminat göstermek üzere müteahhitlere verir. Sonra da yüzde 1 komisyon alır.’’
Candan: Aydın istifa etmeli


SP Konya Milletvekili Veysel Candan, Koray Aydın hakkında verilen gensorudan söz etmemiz üzerine telefonla arayarak şunları söyledi:
‘‘Bayındırlık'ın verdiği ihalelerle ilgili sorunları gensoru ile gündeme getirdik. Bunlar araştırılmalıdır dedik, ama reddettiler. Bakan daha o gün istifa etmeliydi. DGM savcısı, bakanlığından bir sürü kişiyi gözaltına aldığına göre etik olarak bugün de istifa etmesi gerekiyor. Etmezse, sonu Enerji Bakanı Cumhur Ersümer gibi olacaktır, istifa ettirilmek zorunda bırakılacaktır.’’
- Ama siz de Meclis'te bazı şeyleri somut olarak ortaya koyamamıştınız.
- İhalelerle ilgili söylentileri cümle álem biliyor. Rüşvetin belgesi olmaz... Kürsüde de bazı şeyleri gözeterek konuşmak gerekiyor. Ama buna rağmen bir sürü kanıt ortaya koyduk; yapılan yol ihalelerinde ödenen fazla paraları hesap ettik. Bakan, çok indirimli olan işler bitirilmiyor diyor; 'hayır' dedik örnek verdik. Bazı özel yerlerden alınan malzemeleri; bilinmeden okul olan yere prefabrik okul yapılmak istendiğini anlattık. Araştırma yapılmadan yapılan işleri gösterdik. Hangi illerde MHP'lilere ihaleler verilmiş gösterdik. Bunlar yetmiyor mu? O günkü Meclis zabıtlarını okuyun.
YARIN...


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Bayındırlık Bakanlığı'ndaki bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığına ilişkin dosyaları Yargıtay'dan nasıl döndü?

7 yorum:

  1. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil
  2. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir iş adamı ya da kadın ve işinizi artırmak için bir kredi ihtiyacım var ?? Eğer bir iş başlatmak için sermayeye ihtiyaç mı? Senin kredi sorunları olabilir ne olursa olsun biz düşük ve uygun faiz oranı hem bireyler ve firmalar için kredi teklif olarak, burada yardımına geliyor.
    Bugün kredi almak için (carrenbenfirm@outlook.com veya carrenbenfirm@gmail.com) bugün bize ulaşın.

    YanıtlaSil
  3. BAŞKA FIRSAT YİNE, BİR İŞ ADAMI / KADIN, BİR ÖRGÜT BİR İŞÇİ, serbest meslek? Eğer öyleyse, biz% 2 düşük faiz oranıyla bir yeni yıl kredisi sunuyoruz bugün bize ulaşın, stres olmadan bir iş için kişisel kredi gerektirir, Eğer yüzünüzü, güvenlik, mutluluk bir gülümseme ile yeni yıl başlayabilirsiniz bizim müşterilerin bizim gücümüzdür. ilginizi Eğer altında bir kredi başvuru formu doldurun:
    Borçlu Bilgi:

    Ad Soyad: _______________
    Ülke: __________________
    Cinsiyet: ______________________
    Yaş: ______________________
    Kredi Miktarı Gerekli: _______
    Kredi süresi: ____________
    Kredinin amacı: _____________
    Cep telefonu numarası: ________

    Daha fazla bilgi için e-posta yoluyla şimdi lütfen bize ulaşın: gloryloanfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  4. GÜNDÜZ İNŞAAT

    Gündüz İnşaat' ın sektörde önde gelen bir inşaat şirketi olması oldukça dikkat çekici. Gündüz İnşaat ile geleceğe emin adımlarla yatırım yapabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Gündüz İnşaat

    YanıtlaSil
  5. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer bir iş erkek ya da kadın vardır ve işinizi artırmak için bir kredi ihtiyacım var ?? Eğer bir iş başlatmak için sermayeye ihtiyaç mı? senin kredi sorunları ne olursa olsun biz düşük ve uygun faiz oranı hem de bireyler ve şirketlere kredi teklif olarak, burada sizin yardımınıza geliyor. bugün kredi almak (Ericfinancee@gmail.com veya ericfinancee@outlook.com) daha fazla bilgi için +1 936-681-9131 numaralı telefonu arayabilir veya kredi alabilirsiniz. bugün.

    YanıtlaSil
  6. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para için garanti

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    Whatsapp: +15184181390
    Doğrudan posta
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  7. Getting a legitimate loan have always been a huge problem To clients who have financial problem and need solution to it. The issue of credit and collateral are something that clients are always worried about when seeking a loan from a legitimate lender. But.. we have made that difference in the lending industry. We can arrange for a loan from the range of $5,500. to $500,000.as low as 1% interest Kindly respond immediately to this email: bdsfn.com@gmail.com
    Email : bdsfn.com@gmail.com
    Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
    Our Services Include the Following
    Debt Consolidation
    cond Mortgage
    Business Loans
    Personal Loans
    Family loan
    International Loans
    Loan for any kinds
    E.T.C

    No social security and no credit check, 100% Guarantee. All you have to do is let us know exactly what you want and we will surely make your dream come true. (LEND UP LOAN ). says YES when your banks say NO. Lastly, we fund small scale loan firm, intermediaries, small scale financial institutions for we have unlimited capital. For further details to go about procuring a loan contact us, Kindly respond immediately to this email: bdsfn.com@gmail.com
    Email : bdsfn.com@gmail.com
    Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
    Best Regards.
    Mrs.Emilia FedorcakovaGetting a legitimate loan have always been a huge problem To clients who have financial problem and need solution to it. The issue of credit and collateral are something that clients are always worried about when seeking a loan from a legitimate lender. But.. we have made that difference in the lending industry. We can arrange for a loan from the range of $5,500. to $500,000.as low as 1% interest Kindly respond immediately to this email: bdsfn.com@gmail.com
    Email : bdsfn.com@gmail.com
    Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
    Our Services Include the Following
    Debt Consolidation
    cond Mortgage
    Business Loans
    Personal Loans
    Family loan
    International Loans
    Loan for any kinds
    E.T.C

    No social security and no credit check, 100% Guarantee. All you have to do is let us know exactly what you want and we will surely make your dream come true. (LEND UP LOAN ). says YES when your banks say NO. Lastly, we fund small scale loan firm, intermediaries, small scale financial institutions for we have unlimited capital. For further details to go about procuring a loan contact us, Kindly respond immediately to this email: bdsfn.com@gmail.com
    Email : bdsfn.com@gmail.com
    Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
    Best Regards.
    Mrs.Emilia Fedorcakova

    YanıtlaSil