19 Aralık 2011 Pazartesi

USUL ESASTAN ÖNCE GELİR

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Usul Esastan Önce Gelir

Bu gün ki yazıma Bilinen ama uygulanmayan kanun maddelerini hatırlatarak başlamak istiyorum
Anayasa’nın 2. maddesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğu vurgulanmakta ve 138. maddesinin son fıkrasında “Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarını uygulamak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir surette değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez” şeklinde açık, kesin ve buyurucu bir kurala yer verilmektedir. Söz konusu ilke karşısında, idarenin maddi ve hukuki koşullara göre uygulanabilir nitelikte olan bir yargı kararını “aynen” ve “gecikmesiz” uygulamaktan başka bir seçeneği bulunmamaktadır. İbaresini nasıl yok saydıkları son meclis kararında AK Parti Gurup Başkan Vekilinin bu konuya dikkat çekmesine karşın nasıl oy çokluğu ile geçmişti. Sizleri yanlış imar uygulamalarından vazgeçirebilmek adına madem kanun maddesi yeterli değil ne yapmak lazım amuda kalkıp bu plan geçmez mi demek lazım?
Şimdi gelelim üzerinde mevcut bir yapı varken o yapıyı plana uydurmanın en büyük suç olduğunu damı bilmiyorlar Seher Apartmanı gibi. İsterseniz yine sizlere planlama ilkelerini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.
Bir kentsel yerleşmenin imar planı hazırlanırken 20 yıllık bir gelecek için, imar planları ancak koşulların zorunlu kılması halinde ve yasalarda öngörülen yöntemlere uygun olarak değiştirilebilir. İmar planlarında çok büyük bir zorunluluk olmadıkça değişiklik yapılmaması planlama ilkelerinden biridir. Dense de yandaşların arazileri bir gecede altına dönerken, yandaş olmayanların arazileri bir gecede çöp olabiliyor.
Mucizenin bir sınırları vardır. İmar sopanızı adaletli kaldırın kimine kızıp yeşil kuşak, yandaşınıza gökkuşağı yapamazsınız.
Narbel yolu alanında bulunan Holding sahibi C.İ ait villayı da inceledim aşağı yukarı 1.400 metre kare olan yerde 1000 metre kare inşaat izni verilmiş ruhsata uygun mudur diye sorsam? Davalık parsel kanunlar hiçe sayılarak ağaçlandırılacak alan olurken, hemen yanındaki Holding Sahibinin villası Gökkuşağı alanında mı?
Son sözüm meclis üyelerine meclis yönetmeliği usul ve yöntemlerini ihlal etmektesiniz. Gündem maddeleri tek, tek okunur kuralını ihlal ediyorsunuz. Birde üstüne üstlük oylamada el kaldırmıyorsunuz. Gurup kararı adına oylanıyor, emir komuta zincirimi uygulanıyor. Pardon burası Askeriyemi? İzmir Büyükşehir Belediyesi mi? El kaldırmayacaksanız vekâlet verin zahmet edip meclis toplantılarına katılmayın. Ama mecliste pasta börek ikramı bir başka oluyor diyorsanız bilemem. Gerçi pek haksız sayılmazsınız hakikaten ikramlar şahane meclis bahane. Gelecek gününüze pardon meclis toplantınıza ben yine geleceğim eller havaya kalkacak mı bu kez acaba.

Notlarım

1)Latif ÖZKAN’ın MORDOĞAN beldesindeki benzin istasyonu tüm yargı kararlarına karşın imar planını hiçe saydığını bir, bir anlatacağım.
2)İZSU da çalıştığı söylenen Gürsel ÇALIŞ diye bir Daire Başkanı var mı? Adı var kendi yok denmekte. Mesailere gelir mi, gider mi? Hangi konularda Daire Başkanlığı yapar. Bunca İZSU GATE yazısı yazdım niye kendilerini yazamadım. İZSUYA gelmezler mi? Maaşını nasıl almakta postayla mı yollanmaktadır? Merak ettim de bir sorayım istedim. Aslında çok uzun zamandır yazmıyordum İZSUYU yine gündemime oturdu. Tüm detaylarıyla, çok yakında.
3)Havaalanı karşısında bulunan depolama alanı döner kavşağı hala yapılması planlanmadı mı? İllaki bu konunun gündeme gelmesi için daha çok kazada can verilmesi mi? Lazım çok merak ediyorum doğrusu.

Sağlıkla Kalın
Çürük Elmacı Nivent Kurtuluş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder