19 Aralık 2011 Pazartesi


 

Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş Çürük Elmacı / Nivent Kurtuluş
Bu Kaçıncı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi her yıl Dünya Tiyatro Haftası etkinliklerinde 27 Mart–10 Nisan arasında İzmir’in çeşitli salonlarında sahneleyeceği oyunları satın alıyor. Buraya kadar çok güzel ve yerinde karar ancak 4734 sayılı kamu ihale kanunun 11. maddesi ihlal edilerek yapıldığı tartışılan tiyatro oyunlarının nasıl alındığını beraberce inceleyelim ne dersiniz.
Haluk IŞIK kimdir? Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı ve aynı zamanda Dünya Tiyatro Haftası Seçici Kurulu Üyesi ve Başkanı.
27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftası Etkinliği Tiyatro Gösterim Hizmet Alım ihalesi 2011/17732–02.03.2011 tarihinde yapılan ihale ile alınan tiyatro oyunlarından biri KURŞUN ASKERİN UTANCI. Peki bu oyunu yazan ve yöneteni kim? Haluk IŞIK…Bu oyun hangi sahnede oynanıyor YERYÜZÜ SAHNESİ bu sahnenin sahibi kim? Haluk IŞIK’IN eşine ait.Tiyatro Isem İzmir Sanat etkinliklerinden, Ağaçların Dansı oyunu, ihale yoluyla alınmış. Buranında Sanat Danışmanlığını Haluk IŞIK’IN yaptığı ve kızı Serap IŞIK’ın da burada hocalık yaptığı iddiaları da ortalıkta dolaşıyor.4734 sayılı kanun kapsamında değerlendirdiğimizde; ihaleye katılamayacak olanlar kanunun 11’ inci maddesinde sayılmıştır. d) İhaleyi yapan idarenin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar. e) (c) ve (d) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri. Diye kanun maddesi varken, eşine ait sahneyi de görmezden gelelim de kendi yazıp yönettiği bir oyunu alması düşündürücüdür. Afişlerde çok net olarak Haluk IŞIK’IN yönettiği oyun ibaresini acaba Aziz BAŞKAN görmedi mi? Hadi görmedi! Birçok şey gibi diyelim de söyleyen bir uyaranda mı yoktur? Geçen yazımda notlarımda yazdığım kızına ait Drama Türk’ten aldığı derken yanlışımı düzeltiyorum kızının hocalık yaptığı tiyatrolardan da oyun alındığı söylenmektedir diyeceğim yerde hata yapmışım. Bu detayları müfettişler atlamayacaklardır.Haluk IŞIK beyefendiyi tanımadığıma göre kendilerine karşı bir düşmanlığım olamaz, ancak ihale ile bilgiler bana kadar ulaştığına göre incelemek hâsıl oldu ve ne yazık ki olayları tüm detayları ile yazarak siz okuyucularımı bilgilendirdim. Aslıhan IŞIK hanımefendi tarafıma sağ olsun e-mail yoluyla ücretsiz oyuna davet etmişler tiyatroya geldiğimde ise “EGE'NİN SESİ GAZETESİ'NDEN GELİYORUM DEMENİZ YETERLİ OLACAKTIR” Notlarım:Grand Plazada hala müfettişler soruşturmalarını bitirememişler neden acaba? Haydar Ballı Ege’nin Sesi’nde yorum yapan kişiyi savcılığa bildirmiş ve araştırmalar neticesinde, bu yorumu yapan kişi Grand Plazada kasa görevlisi çıkmasın mı? B.G bir yorum yazdı diye işinden olacakmış, usulsüzlük yapıldığı iddiaları doğrulanırsa eğer, yöneticilere ne olacak acaba? Cenaze evlerine giden pideler bildiğiniz üzere, Kervan Pide’den gidiyordu, bir kişiye yakınlığından diye dedikodular artınca, Belediyenin Ekmek Fırını’nda pişirilmeye başlanmıştı. Şimdi ise yetiştiremiyoruz mazeretleriyle yeniden belediye dışında pide salonuna yaptırılmaya başlanmış peki yine Kervan Pide'ye mi? Hayır Divan Pide peki bu pideci kim Kervan Pide’nin elemanının adına açılmış bir yer aman yine fesatlık yapmayın.Aziz Başkanım, yayınladığım fatura için bana cevap vermediniz de maliye olayı incelemeye almış, artık onlara cevap verirsiniz.Haluk Işık’ın tiyatro afişini altta yayınlıyorum.
Özel Not: Basın ilkeleri açısından herkesi cevap verme hakkı olduğu için bu sabah köşemden Haluk Işık'ın açıklamasını yayınladım. Yorumu sizlere bırakıyorum... 
Sözlerimi Freud bir sözüyle bitiriyorum: "Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun." Sağlıkla KalınÇürük Elmacı Nivent KURTULUŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder